Ščerban: Ukázali jsme mladší generaci, co Dukla pro Jihlavu znamená

07.03.2010 / Bedřich Ščerban

Vážení sportovní přátelé, rád bych poděkoval Všem spolupracovníkům, přátelům za uspořádání akce Den Mistrů. Akce se setkala s velmi pozitivním ohlasem návštěvníků, přátel, hráčů. Uvítali jsme v Jihlavě hosty, pro které český hokej mnoho znamená. Zájem o vstupenky na Den Mistrů byl i v Praze, Litvínově a dalších městech České republiky. Příprava akce zabrala Dukle, jejím partnerům a spolupořadatelům mnoho hodin práce a stála velké úsilí mnoha lidí.

Osobně se ve mně díky atmosféře, která panovala na HZS, vzbudil mladý kluk. Velmi emotivně jsem prožíval zápas a nechtěl prohrát. Vím, že vůbec nešlo o výsledek, ale nechal jsem se unést. Podle reakcí spoluhráčů to takto prožívali snad všichni hráči a hosté.

I za ten pocit, který nám umožnil vrátit se o 25 let zpět, do našich mladých let, děkuji fanouškům, děkuji všem. Doufám, že stejné pocity prožívali i fanoušci a všichni návštěvníci HZS. Mnozí z nás měli při hymně ČSSR a rozvíjení dresu Dukly slzy v očích.

Den Mistrů ukázal náš vztah k tradici hokeje ve městě Jihlava. Ve městě, které je s Duklou nerozlučně spojeno. Ukázali jsme mladší generaci, co Dukla pro Jihlavu znamenala a stále znamená. Mladší generaci jsme ukázali naši minulost, ukázali jsme tradici. Ukázali jsme atmosféru osmdesátých let, kdy Dukla vládla českému hokeji.

Den Mistrů přinesl skvělou atmosféru, skvělý hokej. Byl také důstojnou oslavou výročí vzniku pivovaru Ježek. Jsou dvě tradiční hodnoty spojené s Jihlavou: hokej a pivo.

Díky Jihlavo, díky Vysočino!