Do Jihlavy míří na soustředění reprezentační výběry hráčů do patnácti let. Přijedou i Rusové

20.03.2013 / Zdeněk Drla

Na začátku dubna se uskuteční v Jihlavě čtyřdenní soustředění tří výběrů hráčů kategorie U15 (jedná se o hráče ročníku narození 1998 a mladší). Akce proběhne ve dnech 4. - 7. dubna na Horáckém zimním stadionu. Přes padesát talentovaných hráčů bude rozděleno do tří týmů, kromě nich se akce zúčastní i ruský výběr Petrohradské oblasti. Vedle tréninků čeká mladé hokejisty několik zápasů. Dukla Jihlava bude mít na soustředění několikeré zastoupení, ať už mezi hráči, tak i na trenérském postu i v realizačním týmu.

Soustředění v Jihlavě proběhne od 4. do 7. dubna a je první z akcí, na kterých se bude během letních měsíců formovat budoucí česká reprezentace do šestnácti let. Na Horáckém zimním stadionu se představí tři české výběry – modrý, červený a bílý (vždy tři kompletní formace a dva gólmani). Vedle tréninků v hlavní hale a na „zimáčku“ je čekají i tři náročné zápasy. Hrát budou mezi sebou i se stejně starým ruským výběrem Petrohradské oblasti. „Nominace hráčů do výběrů ČSLH byla provedena na základě jejich výkonů v hokejovém turnaji MČR krajských výběrů 2013 v Plzni a také na základě výkonů v dlouhodobé soutěži v oddílech. Hráče hodnotilo celkem 21 pozorovatelů, včetně trenérů všech krajských výběrů,“ vysvětluje manažer reprezentační „šestnáctky“ Petr Studnička s tím, že v hledáčku trenérů a pozorovatelů „uvízlo“ zhruba osmdesát talentovaných hráčů. Jedenapadesát jich dostalo pozvánku na jihlavské soustředění, dvě desítky figurují na seznamu náhradníků, další mladíci dostanou šanci na některých z příštích akcí. Reprezentační pozvánku dostali z jihlavských hráčů útočníci Ondřej Najman a Tomáš Havránek (v Dukle hostoval do konce roku, nyní pomáhá mateřskému Žďáru nad Sázavou v boji o extraligu mladšího dorostu – pozn. aut.), mezi náhradníky figurují útočník Pavel Kousal a obránce Vojtěch Pražák.

⇒ Rusové vyzvou i Vysočinu

Ruský výběr, který se soustředění také účastní, odehraje o jedno utkání více než české týmy. Již ve čtvrtek 4. dubna se střetne od 17:45 hodin na ledě Horáckého zimního stadionu s výběrem Kraje Vysočina.

Každý z týmů (modrý, červený a bílý) bude mít na starosti jeden trenér. Také na tomto postu má Jihlava svého zástupce. „Trenéry byli jmenováni Patrik Augusta, Karel Beran a Martin Janeček,“ vyjmenovává Petr Studnička. Jako pozorovatelé se soustředění zúčastní Jiří Jungwirth (trenér mladšího dorostu Dukly Jihlava – pozn. aut.), René Mucha, Kamil Přecechtěl, Robert Reichel, Radek Ťoupal a Zbyněk Zavadil. Další experti budou sledovat výkony všech gólmanů. Kustodem je Jindřich Hurda, který se během sezony stará o A-tým Dukly Jihlava.

Rozpis utkání výběrů U15 v Jihlavě:

Pátek 5. dubna 2013
15:30 CZE modrý tým – CZE bílý tým
18:00 CZE červený tým – RUS Petrohrad

Sobota 6. dubna 2013
15:30 CZE modrý tým – CZE červený tým
18:00 CZE bílý tým – RUS Petrohrad

Neděle 7. dubna 2013
9:00 CZE modrý tým – RUS Petrohrad
12:00 CZE červený tým – CZE bílý tým

Nominovaní hráči:

Roman Tintěra (Mountfield České Budějovice), Ondřej Hrachovský (Hodonín), Kryštof Hroudný (Královští lvi Hradec Králové), Daniel Novák, Tom Polák, Kryštof Stuchlík (Piráti Chomutov), Tomáš Havránek, Ondřej Najman (Dukla Jihlava), Ondřej Pajk, Dominik Šála (Energie Karlovy Vary), Michal Čečetka, Lukáš Doudera (Rytíři Kladno), Jakub Čejka, Jan Hasoň, Robert Havlát, Jan Zukal (Kometa Brno), František Hrdinka, Václav Mařík, Michal Pařík, Martin Starosta (Letci Letňany), Petr Balabán, Matouš Bělohorský, Jan Eichler, Kryštof Hrala, Marek Zachar, Matěj Žajdlík (Bílí Tygři Liberec), Jan Bečvář, Martin Havelka, Kristian Reichel (Verva Litvínov), Vojtěch Outrata (Mladá Boleslav), Dominik Hajšman, Radim Štěpánek (Slezan Opava), Dominik Groh, Milan Klouček, Ondřej Vála (ČSOB Pojišťovna Pardubice), Petr Kodýtek , Marek Rubner, Adam Váchal (Škoda Plzeň), Tomáš Šmerha (Slavia Praha), Adam Brízgala, Albert Michnáč, Tomáš Pšenička (Sparta Praha), Matěj Loubal, Tomáš Mlynář, Aleš Trnka (Horácká Slavia Třebíč), David Kofroň (Oceláři Třinec), Dominik Raška (Vítkovice Steel), Jiří Matoušek (Vsetín), Radim Budil, Daniel Dlabaja, David Martínek (PSG Zlín).
Pozn.: Rozdělení do jednotlivých týmů bude oznámeno v první den akce.

Náhradníci:
Michal Bláha, David Matějka (Mountfield České Budějovice), Martin Hejna (Královští lvi Hradec Králové), Adam Novák (Piráti Chomutov), Pavel Kousal, Vojtěch Pražák (Dukla Jihlava), Tomáš Vildumetz (Energie Karlovy Vary), Filip Dušek, David Stahl (Rytíři Kladno), Dominik Wieser (Bílí Tygři Liberec), Filip Helt, Štěpán Urbánek (Verva Litvínov), Vojtěch Krejčiřík (Olomouc), Martin Hrbas, Matyáš Kantner, Jakub Sysel (Škoda Plzeň), Dominik Šofr (Slavia Praha), Lukáš Kaukič (Oceláři Třinec), Pavel Tomaník (Vítkovice Steel), Jan Gonos (Vsetín), Jiří Karafiát (PSG Zlín).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Trenéři: Patrik Augusta, Karel Beran, Martin Janeček
Pozorovatelé: Jiří Jungwirth, René Mucha, Kamil Přecechtěl, Robert Reichel, Radek Ťoupal a Zbyněk Zavadil
Kustod: Jindřich Hurda