Jsem tu proto, abych chytal za Jihlavu, a nic jiného mě nezajímá, hlásí Ondřej Kacetl

27.08.2014 / Diana Váňová

Posledním soupeřem, se kterým se Dukla doposud v přípravném období nestřetla, byl českobudějovický Motor. Poprvé se v jihlavském dresu představil Ondřej Kacetl, který se v jihočeském městě připravoval na loňskou sezónu, než byl celý klub přemístěn do Hradce Králové. Brankář, jenž v minulosti jihlavské hráče častokrát pořádně potrápil, tentokrát pomohl Dukle k výhře 5:3. „Myslím si, že mě fanoušci dobře znají,“ usmívala se nová posila. „Teď jsem tady ale proto, abych chytal za Jihlavu, a nic jiného mě nezajímá.“

Další zkouškou před blížící se sezónou byly pro Jihlavu České Budějovice. Tým, který doposud v rámci Regionálního poháru nebyl poražen, přijel na Vysočinu jistě s cílem své prvenství udržet. Opozdilci, docházející na Horácký zimní stadion, se ještě nestačili ani usadit, a už přihlíželi, jak se brankář Dukly ohlíží za pukem, který prosvištěl až za jeho záda. „Začátek jsme neměli úplně nejlepší, protože jsme hned někdy ve čtyřicáté vteřině dostali gól. To bylo docela rychlý,“ popsal Ondřej Kacetl své úvodní vteřiny v brance, které jistě nepatřily k nejpříjemnějším. „Ten první gól, co jsme dostali, byl už několikátý podobný, co jsme v přípravných utkáních dostali. Padlo to po takové nešťastné chybě u naší brány,“ komentoval rychlý zvrat ve hře také Filip Seman.

Další vývoj již vypadal pro domácí příznivěji. Melenovského vyrovnávací trefu sice ještě trumfnul Nouzy, ale od druhé třetiny si již Dukla gólové vedení vzít nenechala. V průběhu prvních šesti minut druhé části skočily v brance hostí hned tři střely, čímž Jihlava otočila dosavadní skóre. „Ve druhé a třetí třetině jsme zlepšili oproti té první pohyb,“ vysvětloval příčinu úspěchu Seman, který si sám připsal dvě branky. Ta druhá, která zpečetila konečný gólový účet, padla zásluhou perfektní spolupráce s Melenovským a Důrasem. „Kluci to dobře vybojovali za bránou, já jsem se před brankou sám potuloval, obránci na mě zapomněli. Marek mi to krásně dal a já měl úplně skvělou pozici, takže to už bylo lehké,“ pochvaloval si své spoluhráče z druhé formace úspěšný střelec.

Mimo atraktivního soupeře se tentokrát diváci také těšili, jak se předvede nová posila na brankářském postu, Ondřej Kacetl. Tento hokejista je také spjat s mnohokrát zmiňovaným příběhem Českých Budějovic, které během pár týdnů přišly o extraligu. „Odtrénoval jsem tam letní přípravu, pak jsme měli asi týden a půl tréninku na ledě. No a když to shrnu, tak na dva a půl měsíce jsem si tam našel byt, a pak se to celé přestěhovalo do Hradce. Tam jsem znovu musel hledat byt,“ nastínil nemilou událost ze svého pohledu Kacetl.

Pro příznivce jihlavského hokeje nejde o neznámou tvář, Kacetl v minulosti hájil branku znojemských Orlů, loni se také objevil v dresu Havlíčkova Brodu. „Myslím si, že mě fanoušci dobře znají,“ usmíval se. Ti byli s jeho výkonem pravděpodobně spokojeni, protože po zápase vyvolávali jeho jméno, za což jim brankář zatleskal a odměnil je oblíbenou „rybičkou“. „Ondru jsem ještě neměl možnost úplně poznat, ale pamatuju si ho z minulých sezón a vím, že je to dobrý gólman,“ ocenil kvality nového spoluhráče Seman, který zároveň dodal, že podle jeho názoru bude týmu jedině přínosem: „Ale pokud tady bude Ondra, tak je to jedině dobře, aspoň tu bude trošku větší konkurence. Hlavně mu přeju, ať se mu daří a ať s ním vyhráváme, až bude chytat.“

Sám Kacetl se prý ještě o svém působení v Dukle s trenéry příliš nebavil. Ačkoliv momentálně bude působit v Jihlavě, není vyloučeno, že se podívá i do extraligy. „Mám vyřízený střídavý start, Hradec si mě kdykoliv může stáhnout zpátky, kdyby se jim třeba nedařilo nebo se něco stalo. Když to řeknu blbě, tak budu čekat na šanci v extralize. Ale teď se soustředím jen na to, abych tady odvedl co nejlepší práci. Jsem tady od toho, abych chytal za Jihlavu, a nic jiného mě nezajímá. Když budeme první, bude to to nejlepší, co může být,“ dodal přesvědčivě mladý gólman.