Trenér gólmanů Dukly Jihlava Petr Jaroš míří ke slovenské reprezentaci

27.01.2015 / Zdeněk Drla

Trenéra gólmanů Dukly Jihlava Petra Jaroše angažovala slovenská reprezentace. Osmatřicetiletý jihlavský rodák bude před nadcházejícím Mistrovstvím světa IIHF 2015, které se od 1. do 17. května koná v Praze a Ostravě, připravovat maskované muže u našich východních sousedů. Jde už o třetí "štaci" u reprezentačního výběru některého z evropských států. Již dříve trénoval gólmany Běloruska a Norska.

O trenéra gólmanů Dukly Jihlava Petra Jaroše je v zahraničí zájem. Trénoval v Kontinentální hokejové lize (KHL) brankáře Dinama Minsk, před třemi lety byl na mistrovství světa jako trenér gólmanů Běloruska, před dvěma lety ochutnal atmosféru světového šampionátu znovu - tentokrát na lavičce Norska. Následovala další štace v Minsku a po letech pak návrat zpátky do Dukly Jihlava, kde připravuje se svými asistenty gólmany všech věkových kategorií. Na podzim loňského roku zamířil opět na sever Evropy, aby znovu pomohl norskému výběru. Nyní přišla nabídka ze Slovenska.

Prvním podnikem, kterého se Petr Jaroš zúčastní, bude nadcházející Slovakia Cup v Banské Bystrici, kde se první tým slovenské reprezetace vedený zkušeným vítkovickým rodákem Vladimírem Vůjtkem starším a Peterem Oremusem utká s Německem a se Švýcarskem. Pojmenování "první tým" je namístě. V ten samý termín (5.- 7. února 2015) totiž další reprezentační výběr Slovenska, tentokrát složený z hráčů do 25 let, míří na turnaj Euro Ice Hockey Challenge do Vídně, kde se ve poměří s domácím Rakouskem, Itálií a Slovinskem.

Oběma turnajům bude předcházet přípravný kemp. Petr Jaroš by měl mít k dispozici pro turnaj v Banské Bystrici Júlia Hudáčka (Örebrö, Švédsko) a Jána Lašáka (Liberec), na akci do Vídně byli nominováni Marek Čiliak (Kometa Brno) a hrdina nedávného MS do 20 let, na kterém Slovensko získalo bronz, Denis Godla (Slovan Bratislava).