Dva zápasy Dukly přeloženy. Do Budějovic až v prosinci, s Kadaní už v listopadu

30.08.2016 / Zdeněk Drla

Dva zápasy základní části WSM Ligy odehraje Dukla Jihlava v náhradním termínu. Jedná se o zápas druhého kola v Českých Budějovicích a duel kola s pořadovým číslem 36, kdy Dukla hostí Kadaň. V Budějovicích se bude namísto začátku září hrát těsně před vánočními svátky, vánoční zápas s Kadaní bude předehrán už v listopadu.

Celé druhé kolo základní části nového soutěžního ročníku WSM Ligy bylo nalosováno netradičně na pátek 9. září 2016. Důvodem byla termínová kolize s utkáním Česko - Rusko, kdy se v pražské O2 Aréně utkají reprezentační výběry v generálce před Světovým pohárem. Los WSM Ligy přiřkl Dukle za soupeře Motor. V tento den však Jihlava s Budějovicemi síly nepoměří. Soupeř požádal o změnu termínu konání, neboť v jihočeské metropoli probíhá v tu dobu výpravný multimediální festival Vltava žije!, který navštěvuje kolem 25 tisíc lidí a hokejový zápas by tak hrál "druhé housle". "Ve hře bylo několik variant, například prohození pořadatelství. To bychom ale přišli o jeden atraktivní sobotní domácí termín. Nakonec došlo k dohodě, že zápas druhého kola odehrajeme až v pondělí 19. prosince," informuje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že změnu termínu po dohodě obou klubů posvětila i Sportovně-technická komise druhé nejvyšší tuzemské soutěže.

V jiný než původně nalosovaný termín bude odehrán i zápas 36. kola, kdy Dukla Jihlava hostí Kadaň. Podle rozlosování se mělo hrát mezi vánočními svátky - ve středu 28. prosince 2016. Vzhledem ke kolizi s turnajem O pohár hejtmana Kraje Vysočina se oba soupeři dohodli, že tento duel odehrají již v pondělí 21. listopadu.

Nový ročník WSM Ligy startuje ve středu 7. září 2016. Hned v prvním kole přivítá Dukla na svém ledě Jestřáby z Prostějova, ve druhém kole má volno, v kole třetím, v pondělí 12. září, přijedou Benátky nad Jizerou. První venkovní zápas odehraje Dukla ve středu 14. září v Havířově, kde dojde k zajímavé bratrské konfrontaci. Jihlavský útočník Filip Seman se postaví proti svému staršímu bratrovi Danielovi, který je jednou z hlavních posil obranných řad AZetu.

DEN DĚTÍ A FANS DAY. Před startem nové sezony připravila Dukla dvě akce. V pátek 2. září proběhne na zimáčku a v parku před hlavní halou Den pro děti na suchu i na ledě, děti budou bavit moderátoři Hitrádia Vysočina, nebude chybět ukázka hasičských a policejních aut, malování na obličej a rozličné soutěže o sladké ceny či skákací hrad. Čaroděj Cave přiveze svoje obří hady. Až do pozdního odpoledne budou moci děti bruslit na zimáčku zdarma. V ten samý den je na programu i tradiční Fans day. Na pódiu v parku u vstupu C vystoupí rocková skupina Vigo, proběhne křest nového dresu i týmového plakátu, představeny budou nové tváře Dukly. Nebude chybět ani autogramiáda celého A-týmu.