Čtvrtfinálový soupeř Dukly vzejde z trojice Prostějov, Benátky nebo Frýdek-Místek

14.02.2017 / Tomáš Lysý

Po jednapadesátém kole WSM Ligy byly karty rozdány jasně. První skončí Motor, druhá Dukla, třetí Kladno a čtvrtá Slavia. Závěr základní části dal jistotu, že Rytíři vyzvou Ústí nad Labem a oba týmy si tak zopakují loňský čtvrtfinálový souboj, ze kterého vyšel vítězně Slovan. Pražané se v boji o semifinále střetnou s šestou Horáckou Slavií Třebíč. České Budějovice a Jihlava dostanou vítězné celky z předkola play-off. Zatímco Dukla může potkat Prostějov, Benátky nebo Frýdek-Místek, soupeřem Motoru budou Benátky, Frýdek-Místek nebo Přerov. Vše bude jasné nejdříve 20. února a nejpozději o tři dny později. Čtvrtfinále startuje 26. února 2017.

Konečná tabulka WSM Ligy po 52. kole:


Dukla se ve čtvrtfinále utká s Prostějovem, Benátkami nebo Frýdkem-Místkem

Jiná možnost, než že soupeř Jihlavy vzejde z této trojice, neexistuje. Dukla má tedy stoprocentní jistotu, že se ve čtvrtfinále play-off nestřetne s Přerovem. Naopak České Budějovice již jistojistě ví, že v prvním kole vyřazovacích bojů nenarazí na Prostějov.

Možné čtvrtfinále Dukla Jihlava – Jestřábi Prostějov
Prostějovští mohli myslet na přímý postup do play-off a nakonec měli vše ve své moci. Protože Ústí nad Labem padlo v Třebíči, stačilo Jestřábům vyhrát na nájezdy ve Slavii. Sedmá série nájezdů rozhodla o výhře Pražanů a také o tom, že sedmý Prostějov narazí v předkole na desátý Přerov (při bodové rovnosti Ústí a Prostějova rozhodovala lepší bilance vzájemných zápasů ve prospěch Slovanu). Dá se očekávat pořádná bitva, obě města jsou od sebe vzdálená sotva třicet kilometrů a mezi kluby panuje velká fanouškovská rivalita. Pakliže se Prostějovu podaří sérii na tři vítězné zápasy ovládnout, budou Jestřábi soupeřem Dukly v boji o semifinále.

Možné čtvrtfinále Dukla Jihlava – Benátky nad Jizerou/Frýdek-Místek
Benátečtí měli již před posledním kolem základní části jistotu, že jim bude patřit osmé místo a začnou vyřazovací část dvěma domácími zápasy. Otázkou bylo, proti komu. Vzhledem k tomu, že Frýdek-Místek drtivě vyhrál na ledě posledního Mostu a Přerov padl doma s Jihlavou, posunuli se Slezané na devátou pozici. V předkole tak půjde o souboj farem. Benátky jakožto partnerský tým hlavně Liberce (spolupracují i s Mladou Boleslaví a Spartou Praha) změří síly s Frýdkem-Místkem, jenž je farmou Ocelářů Třinec. Oba dva týmy mohou být jihlavským čtvrtfinálovým soupeřem. Pokud Prostějov vypadne v předkole s Přerovem, utká se Jihlava ve čtvrtfinále s lepším z dvojice Benátky – Frýdek-Místek.


Další čtvrtfinálové dvojice

Přerov má naopak jistotu, že si v případě úspěšného předkola proti rivalovi z Prostějova po roce zopakuje čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Pokud Zubři skolí Jestřáby, zůstane jim pozice 10. týmu po základní části a půjdou tak na první tým tabulky. Stejně jako Dukla, také Motor může do čtvrtfinále dostat vítěze série Benátky – Frýdek-Místek. A to v případě, že naopak Prostějov v předkole vyřadí Přerov.

Již jisté čtvrtfinálové dvojice:
Rytíři Kladno – HC Slovan Ústí nad Labem
HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč


Čtvrtfinále WSM Ligy:

ČEZ Motor České Budějovice – Benátky/Frýdek-Místek/Přerov
HC Dukla Jihlava – Prostějov/Benátky/Frýdek-Místek
Rytíři Kladno – HC Slovan Ústí nad Labem
HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč

Termíny:
1. zápas: neděle 26. února, 2. zápas: pondělí 27. února, 3. zápas čtvrtek 2. března, 4. zápas pátek 3. března
Případné další zápasy: 5. zápas: pondělí 6. března, 6. zápas: středa 8. března, 7. zápas pátek 10. Března

První, druhý a případně pátý a sedmý zápas se hraje na ledě lépe postaveného týmu po základní části.


Předkolo play-off WSM Ligy:

LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov
HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek

Termíny:
1. zápas: čtvrtek 16. února, 2. zápas: pátek 17. února, 3. zápas: pondělí 20. února
Případné další zápasy: 4. zápas: úterý 21. února, 5. zápas: čtvrtek 23. února

První, druhý a případně pátý zápas se hraje na ledě lépe postaveného týmu po základní části.


PROSTĚJOV, BENÁTKY NEBO FRÝDEK? Žádného jiného soupeře Dukla do čtvrtfinále dostat nemůže. Proti tomuto triu se jí v základní části hodně dařilo. Jihlavští hokejisté vybojovali proti Prostějovu celkem 10 bodů z 12 možných, nad Benátkami a Frýdkem-Místkem brali vždy 9 bodů z dvanácti. Foto: Tomáš Buksa


Čtěte také:

Přeju si znovu baráž. Pokud se do ní Dukla dostane, přijedeme s celým fanklubem, říká švýcarský fanoušek Chris Habegger

Jsem rád za překonání rekordů právě tady v Dukle. Moc jsem si to tady oblíbil, povídá Jiří Říha

Deset prvenství! Hráči Dukly ovládli téměř všechny statistiky základní části WSM Ligy

Autogramiáda A-týmu Dukly před play-off 2017 proběhne ve čtvrtek v jihlavském City Parku

Bouře se blíží! Dukla Jihlava zahajuje předprodej vstupenek na čtvrtfinále play-off