Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci

26.04.2017 / Tomáš Lysý

Poslední dubnovou středu dostali uživatelé nyní rekordně navštěvovaného Facebooku Dukly Jihlava vzkaz, že během dne bude oznámen podpis smlouvy s partnerem klubu a jedním z hráčů. Klubový web posléze vydal článek, že o obnovené spolupráci s firmou Motorpal. Nyní přichází na řadu druhá část – smlouvu s Duklou Jihlava prodloužil Josef Skořepa. Jednání se zkušeným forvardem bylo rychlé. „Díky bohu, že si mě našel klub, se kterým jsem mohl dokázat postoupit do extraligy,“ je spokojený jihlavský útočník.

Devatenáct gólů, třicet nahrávek, sedm plusových bodů. A také absolutní minimum trestných minut (12). To je vizitka Josefa Skořepy z právě skončené postupové sezony. Nyní je jasné, že „Skořápka“ bude v Dukle pokračovat i v následujícím ročníku. „Podepsal jsem smlouvu opět na rok. Doufám, že tady zůstanu i dalších pár let. Jednání byla rychlá, nicméně s vedením jsme jednali již po utkání s Karlovými Vary (pátek 21.dubna 2017 – pozn. aut.). Domluvili jsem se rychle a jsem rád, že jsem nemusel nijak čekat,“ hlásí pětatřicetiletý forvard.


Jeho bývalý spoluhráč z Benátek a současný z Dukly, obránce Jiří Říha, při postupových ohlasech podotkl, že jedním z postupových receptů bylo tažení celého týmu za jeden provaz. Nikdo se nad nikým nepovyšoval a každý přispěl svým dílem ke společnému extraligovému cíli. Stejně tak Josef Skořepa. Byť ho v průběhu sezony limitovala zranění a poté v play-off a baráži vyměnil roli rozeného střelce za nahrávače, jeho první barážová trefa přišla v pravý čas.

Psala se jednapadesátá minuta desátého kola prolínací soutěže, když Motor doma hrál s Duklou 2:2 a měl tlak. Po jedné ze šancí Českých Budějovic se puku chopil Petr Šidlík, který vytvořil výbornou přihrávkou protiútok Jihlavy dva na jednoho. Adresátem přihrávky „Šídla“ byl útočník Tomáš Jiránek, jenž poté neméně dobrým pasem vyzval Josefa Skořepu k vítěznému gólu na 3:2. „Hlavně, že to tam padlo a je jedno, kdo ten gól dal. Sezonu hodnotím úspěšně, jako každý, protože jsme se dostali do extraligy. A ta zranění k tomu patří. Není hráč, který by za celou sezonu něco neměl,“ povídá hokejista, který drží mnoho rekordů v historii benáteckého hokeje.

Za Benátky nad Jizerou totiž odehrál Josef Skořepa deset sezon a v roce 2006 byl u postupu Jizeřanů z druhé ligy do první. Ač sezonu co sezonu pravidelně sbíral kanadské body, na extraligovou šanci čekal marně. Pouze v ročníku 2009/2010 si střihl krátkou třízápasovou epizodu za liberecké Bílé Tygry. Jedenáct let od benáteckého úspěchu slaví útočník s čichem na góly další postup, tentokrát s Duklou do nejvyšší soutěže. Konečně tak bude mít pořádnou šanci zkusit si zahrát extraligu. „Je to takové hezké. Vždycky jsem si chtěl zahrát extraligu, ale asi jsem šel trošku složitější cestou. Díky bohu, že si mě našel klub, se kterým jsem mohl tohle dokázat. Postoupit do extraligy a zahrát si jí,“ zakončuje spokojeně hokejista, který do Dukly přišel před sezonou 2015/2016.


Sledujte sociální sítě Dukly Jihlava:
Facebook
a Twitter
Redakce klubu bude informovat o veškerém dění v Dukle Jihlava prostřednictvím stránek www.hcdukla.cz a obou sociálních sítí. S tím, že jakákoliv další novinka se objeví vždy jako první buď na klubovém webu nebo na Facebooku anebo na Twitteru. Za poslední týden byl na klubovém Facebooku dosah příspěvků na 215 tisíc uživatelů.

Novinky budeme uveřejňovat také na YouTube kanálu HC Dukla Jihlava. Již nyní se zde můžete podívat, že slova o výborné partě v kabině nejsou lichá. Rozhovor s Filipem Dundáčkem k barážovému soupeři Dukly, Motoru České Budějovice, dal zabrat nejen redaktorům Zdeňku Drlovi a Tomáši Lysému, ale zejména zpovídanému obránci. Hlavními „vtipálky“ byli kapitán Tomáš Čachotský, obránce Petr Šidlík a gólman Miroslav Svoboda. A vysvětlení nápisu „Pavilon plazů – ZOO Jihlava“ je jednoduché. Krokodýl je živočich řadící se mezi plazy a jedna z přezdívek Filipa Dundáčka je „Dundy.“ Což je defacto podobné jako legendární americký film Krokodýl Dundee.


Jak vznikal rozhovor s Filipem Dundáčkem o soupeři Dukly v baráži Motoru ČB

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla