Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

28.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po Josefu Skořepovi, který prodloužil kontrakt s Duklou o jeden rok – více zde – se klub dohodl s dalším útočníkem. V extraligové sezoně bude za Jihlavu nadále bojovat útočník Radek Hubáček. Dvaatřicetiletý hokejista se s vedením klubu bavil o prodloužení ihned po postupu do extraligy a během pár dní stvrdily obě strany domluvu svým podpisem. „Od té doby, co jsem sem přišel, jsme si s Tomášem Čachotským říkali, že to může být naše poslední šance dostat se s Duklou do extraligy. Šli jsme si za tím natolik, až jsme postoupili,“ usmívá se „Hubas.“
První jména naopak zaznamenala kolonka odchodů. Dukla se rozloučila s obránci Filipem Dundáčkem, Tomášem Kalábem a útočníky Davidem Březinou a Lukášem Jíchou. Z hostování se vrací zpět do svých klubů Patrik Danišovský, Aleš Jergl a Šimon Szathmáry.

Další důkaz o tom, že hokej a sport píší zajímavé příběhy. Začínala sezona 2016/2017 a Radek Hubáček byl bez angažmá. Až zkraje listopadu vešlo ve známost, že po velkém bojovníkovi sáhl AZ Havířov. Slezané ale zažívali nevydařenou sezonu a na konci ledna po porážce s Frýdkem-Místkem bylo jasné, že jejich postup do předkola play-off je v rovině teorie. Poslední lednový den roku 2017 (při uzávěrce přestupů) Dukla ohlásila, že se „Hubas“ po dvou letech vrací zpět do známého prostředí.

Jihlavskými fanoušky oblíbený forvard pořádně pookřál. Během 28 zápasů zapsal 15 bodů (4+11) a spolu s další posilou Tomášem Jiránkem dokonale zapadl do mozaiky dobré party. Během baráže skončil v Radegast Indexu na třetím místě v týmu za Davidem Kajínkem a Tomášem Jiránkem. „Tím, co jsme dosáhli, může být hodnocení sezony jen pozitivní. Od té doby, co jsem přišel, jsme si s Čagym (Tomáš Čachotský – pozn. aut.) řekli, že to může být naše poslední šance se do extraligy s Duklou dostat. Šli jsme si za tím natolik, až jsme postópili,“ je Radek Hubáček spokojený s právě skončeným ročníkem. Podobně jako jeho bratr Petr, který v baráži slavil záchranu s Pardubicemi.


Videoohlasy s Radkem Hubáčkem po ročním prodloužení smlouvy

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Odchody z klubu

Změny v jihlavském kádru se týkají nejen nově podepsaných smluv, ale také hráčů, kteří klub opouští. V Dukle po sedmi letech končí obránce Tomáš Kaláb, další jihlavská sezona se nebude týkat ani zadáka Filipa Dundáčka, jenž byl v klubu (a mládežnických kategoriích) od sezony 2012/2013. Jihlavský dres nadále nebude oblékat ani David Březina. Tento útočník působil v klubu v žákovských třídách a poté od svého návratu do juniorů před sezonou 2013/2104. Dukla již nebude využívat ani služeb útočníka Lukáše Jíchy, který do klubu přišel jako starší dorostenec v roce 2011.

Již dříve vešlo ve známost, že gólman Miroslav Svoboda odchází do Plzně, což bylo prostřednictvím webu hcdukla.cz nedávno potvrzeno.

Zpět do svých klubů se vrací hráči, kterým skončilo hostování. Jedná se o obránce Šimona Szathmáryho (Chomutov) a útočníky Aleše Jergla a Patrika Danišovského (oba Olomouc).

HC Dukla Jihlava děkuje všem uvedeným hráčům za odvedené služby a přeje jim v budoucnu hodně štěstí nejen v nových angažmá, ale i v soukromém životě.


Jednání s dalšími hráči

Klub samozřejmě jedná i s hráči, kteří by mohli A-tým posílit. Probíhá několik jednání, ale je třeba se dohodnout s hráčem i klubem, kterému patří. O dalších jménech, jenž podepsali novou smlouvu, přichází do klubu nebo jsou naopak na odchodu, bude Dukla pravidelně informovat na webu, na sociálních sítích – Facebook, Twitter a na videoserveru YouTube.

Stejně tak bude redakce pravidelně informovat o potřebných krocích k úpravě Horáckého zimního stadionu tak, aby splňoval licenční podmínky.