Starší dorostenci mají hodně pestrou letní přípravu, trénují ve venkovních i vnitřních prostorách

05.06.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

V plné fázi přípravy jsou i všechny tři mládežnické extraligové kategorie Dukly – junioři, starší i mladší dorost. Letní dril staršího dorostu trvá lehce nad deset týdnů a v současné době načínají jihlavští hokejisté závěrečnou třetinu přípravy. „Oproti loňsku jsme letos zařadili více posilovnu. Běháme, jezdíme na spinnerech, věnujeme se sportovním hrám, agility prvkům a odrazové síle. Využíváme i terén tady v okolí, ať už jsou to schody nebo parky. Pro kluky je příprava hodně pestrá,“ sděluje trenér Štěpán Moravec, který má na trénincích v průměru kolem osmnácti až dvaceti hráčů.

Loňská sezona se staršímu dorostu podařila na jedničku. Důkazem toho jest zisk cenných kovů, Jihlava získala po čtyřech letech extraligový bronz. Příprava na novou sezonu začala starším dorostencům v pondělí 24. dubna 2017 a zakončena bude 30. června, tedy poslední den letošního školního roku. Trenér Štěpán Moravec připravuje své svěřence v tělocvičně, v posilovně na Horáckém zimním stadionu či v hale Start. V přípravě nechybí ani venkovní prostory – Heulos, letní kino nebo atletická dráha základní školy Seifertova. Regeneraci si jihlavští mladící dopřávají každý pátek ve Vodním ráji.

Video: Letní příprava staršího dorostu Dukly Jihlava 2017/2018


„Momentálně jsme v sedmém týdnu přípravy z deseti,“ hlásíil kouč Štěpán Moravec na konci května 2017, kdy rozhovor vznikal. Hned v prvním červnovém víkendu zamířil s hráči na kolech na Trnávku, kde tým absolvoval spíše herní formu tréninku. „Pak máme samozřejmě kondiční testy a budeme se blížit do finále,“ doplňuje k letní přípravě s tím, že do ní plánuje zařadit také tréninky na ledu.

Fotogalerie z přípravy staršího dorostu Dukly 2017: Schody Heulos

Na soupisce staršího dorostu je oficiálně nějakých 24 hráčů, avšak na přípravu je toto číslo o něco menší. „Tréninkový počet je kolem osmnácti až dvaceti hráčů. Mění se v závislosti na různých školních povinnostech, zdravotním stavu,“ prozrazuje trenér s tím, že nováčkem v týmu je třebíčský útočník Patrik Trnka a v hledáčku jsou další dva hokejisté.

Fotogalerie z přípravy staršího dorostu Dukly 2017 – posilovna na HZS

Do vyšší kategorie se posunulo i několik hráčů, kteří loni nastupovali za mladší dorostence. „Jsou připraveni velice dobře. Pracují na sto procent. Nemůžu si stěžovat na to, že by se někdo někde ulejval nebo schovával. Práce je taková, jaká by měla být,“ je spokojen Štěpán Moravec a vzápětí informuje i o počtu přátelských utkání. „Máme osm přípravných zápasů a pro starší dorost již tradiční turnaj v Karlových Varech, kde sehrajeme další čtyři utkání. V přípravě budeme hrát s Budějovicemi, Pardubicemi, Havlíčkovým Brodem a dalšími soupeři, které možná v sezoně nepotkáme,“ uzavírá trenér staršího dorostu, jehož asistentem bude nově Marek Melenovský.

Ke kompletnímu rozpisu přátelských zápasů a soupisce staršího dorostu se redakce klubu vrátí v některém z článků během července 2017.

Rozhovor s trenérem staršího dorostu Štěpánem Moravcem o letní přípravě 2017

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla, Štěpán Moravec