První polovina přípravy byla pro kluky asi horší než ta, která je čeká nyní, povídá trenér juniorů Karel Nekvasil

07.06.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Běhání. Delší běhy nebo kratší, ale o to intenzívnější. Přesně tuhle hodně neoblíbenou část přípravy mají již jihlavští junioři za sebou. Ve druhé polovině se jim náplň tréninků nepatrně změní. „Během prvního měsíce čekaly hráče neoblíbené delší běhy, které kluci neměli rádi. Teď už se příprava spíše přesouvá do síly v posilovně, máme kratší běhy, odrazovou sílu a starty,“ říká trenér juniorského týmu Dukly Karel Nekvasil, jenž má nebo bude mít k dispozici devatenáct hráčů do pole a dva gólmany. Mezi nimi i dva hráče z Anglie.

Mezi několika jihlavskými juniory se našel minimálně jeden, který si výběhy na Šacberku (reportáž zde) užíval. Byl jím obránce Vladimír Srnský, který tři série vždy po osmi bězích a následnou soutěž zvládal na jedničku. „Nejvíce mi vyhovují kratší starty, ty mám rád. Naopak horší je pro mě určitě delší běhání,“ prozrazuje osmnáctiletý zadák, který do Dukly přišel před sezonou 2014/2015 jako starší dorostenec ze sousedního Žďáru nad Sázavou. „Na tento týden (5. – 9. června 2017 – pozn. aut.) jsme měli naplánované ledy, ale ty neklaply. Budeme chodit v pondělí, ve středu a v pátek do posilovny, v úterý a ve čtvrtek do tělocvičny,“ prozrazuje k letní přípravě Vladimír Srnský.

Trenér Karel Nekvasil má k dispozici i čtyři nové tváře, usilující o místo v kádru. Jsou jimi útočníci David Donda (loňská sezona Havlíčkův Brod) a Karel Strnad (loni druhá liga za Písek). Z píseckého staršího dorostu přichází na zkoušku také angličtí forvardi Sean Norris a Joshua Waller. Druhý jmenovaný si vyzkoušel rozhovor na kameru a předvedl poměrně sympatickou češtinu. „Byl jsem v Písku a teď budu hrát, doufám, první sezonu tady v Jihlavě,“ slušně zvládá nástrahy těžkého jazyka a doplňuje, že začíná poznávat nové spoluhráče i nové město. „Kluci chodí do školy, jdeme na trénink, do města nebo plavat. Pak máme večeři a tam jdu taky,“ hlásí Sean Norris, jenž má rád posilovnu a běhání.

Rozhovor o letní přípravě juniorů s obráncem Vladimírem Srnským a útočníkem Seanem Norrisem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Příprava juniorského týmu začala 27. dubna 2017, nyní jsou tedy hokejisté nejstarší jihlavské mládežnické kategorie za polovinou. „Příprava bude trvat devět a půl týdne. Teď jsme se dostali do druhé poloviny. Ta první byla pro kluky asi horší než to, co je čeká nyní ve druhé části. Mají za sebou neoblíbené delší běhy, které hráči neměli rádi. Teď už se přesouváme spíše do posilovny, máme kratší běhy, odrazovou sílu a starty,“ popisuje dosavadní průběh letního drilu trenér Karel Nekvasil.

Spolu s výše uvedenými novými tvářemi v kabině může počítat s jednadvaceti hokejisty. „Máme k dispozici devatenáct hráčů do pole a dva gólmany. Někteří hráči absolvovali maturity, takže nechodili na tréninky. Ale v tuhle chvíli se všichni zapojují do přípravy, vyjma Richarda Peschouta, který hraje na mistrovství světa v hokejbalu 2017,“ doplňuje trenér s tím, že přípravu zvládají jako všichni ostatní také hráči, kteří přešli do juniorky ze staršího dorostu. „Nadávají na běhy, nemají to rádi. Ale jsou od trenéra Štěpána Moravce dobře připravení, takže letní přípravu zvládají v pořádku.“ Karel Nekvasil dále prozrazuje, kolik předsezonních přípravných zápasů jeho tým sehraje. „Zatím je naplánováno devět přípravných utkání. Našimi soupeři budou Hradec Králové, České Budějovice, Mladá Boleslav, Kometa a Pardubice,“ uzavírá kouč juniorky, jehož asistentem bude v nové sezoně Richard Adam.

Ke kompletnímu rozpisu přátelských zápasů a soupisce staršího dorostu se redakce klubu vrátí v některém z článků během července 2017.

Rozhovor s trenérem juniorů Karlem Nekvasilem o letní přípravě 2017

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla