Extraliga staršího dorostu mění formát. Bude se hrát v pěti skupinách, Dukla pojede do Salcburku

27.06.2017 / Zdeněk Drla

NOEN extraliga staršího dorostu mění svůj formát. V soutěži bude nově startoval 25 týmů, které budou rozděleny do pěti základních skupin. Nováčky soutěže jsou Žďár nad Sázavou a Warrior Brno - nahradily sestupivší Písek a Kolín. Pětadvacátým účastníkem je rakouský Salcburk. Dukla Jihlava byla zařazena do skupiny D, kde bude soupeřit s Kometou Brno, Warriorem Brno, Olomoucí a právě Salcburkem.
Mladíci Dukly Jihlava obhajují bronzové medaile.

Nový soutěžní ročník NOEN extraligy staršího dorostu vypukne v pátek 8. září. V pěti základních skupinách se týmy utkají čtyřikrát každý s každým (16 zápasů). První a druhý tým z každé skupiny, společně se čtyřmi nejlepšími celky ze třetích míst, budou mít "v kapse" postup do play-off. Body z ze základní skupiny se do nadstavby nezapočítávají - začíná se od nuly. V nadstavbě A se bude hrát o co nejlepší pozici pro play-off. V nadstavbě B se budou týmy rvát o poslední vstupenky do osmifinále - čtyři nejlepší týmy z této nadstavbové skupiny sehrají tabulkově dalších šest zápasů o dvě volná místa. Zbývajících sedm týmů se pak dvoukolově utkají ve skupině "o umístění", poslední dva padají z extraligy.

Změna přichází i v play-off. V osmifinálových sériích se bude hrát na tři vítězná utkání, čtvrtfinále pak už jen na dvě vítězství. Čtyři vítězové čtvrtfinále pak postupují na závěrečný dvoudenní turnaj o mistrovský titul. Nový mistr NOEN extraligy staršího dorostu bude znám v první dubnový den.

Účastníci NOEN extraligy staršího dorostu

Skupina A: Piráti Chomutov, HC Litvínov, HC Energie Karlovy Vary, Rytíři Kladno, HC Plzeň 1929
Skupina B: HC Sparta Praha, HC Letci Letňany, HC Slavia Praha, BK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec
Skupina C: Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Motor České Budějovice, SKLH Žďár nad Sázavou, BK Havlíčkův Brod
Skupina D: HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno, HCM Warrior Brno, HC Olomouc, EC Red Bull Salcburk
Skupina E: PSG Zlín, VHK ROBE Vsetín, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec, HC AZ Havířov 2010

Rozpis zápasů Dukly Jihlava najdete zde.

OBHAJOBA BRONZU. Starší dorostenci Dukly Jihlava vybojovali v uplynulém ročníku extraligy bronzové medaile. V osmifinále vyřadili pražskou Slavii, ve čtvrtfinále Karlovy Vary. V semifinále nestačili na budoucího mistra z Plzně. Foto: Tomáš Buksa

Ještě než vstoupí do extraligové sezony, sehrají svěřenci trenéra Štěpána Moravce osm přípravných duelů, plus turnaj v Karlových Varech (11.-13.8.2017). Rozpis přípravných zápasů najdete zde