5:2
(1:0, 2:0, 2:2)

Dukla porazila Boleslav

17.01.2007 / Dušan Majer

Ve středečním 37. kole první ligy se jihlavská Dukla utkala na svém ledě s Mladou Boleslaví a dala zapomenout na předchozí dvě porážky. Za vítězstvím 5:2 šla Dukla již od začátku svědomitě. Dvěma góly se na výhře podílel Ladislav Rytnauer, jednou se pak trefili kapitán Oldřich Bakus, mladík Vojtěch Pekárek a Lubomír Vaškovič. Výborný výkon podal domácí gólman Milan Řehoř.

Utkání si můžete připomenout na 10 fotografiích od Dušana Vrbeckého.

17.01.2007 17:30, 1. liga ČR - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Klíma, Lukáč, Pekárek, Šmarda, Lazorišák, Mrkvička - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Vlk, Dušátko, Vaškovič
5

BK Mladá Boleslav

Altrichter - Ťupa, Bauer, Výborný, Kolda, Jindra, Majeský, Tondr - Kadlec, Král, Paroulek - Beck, Sýkora, Eiselt - Rozsíval, Lipina, Sedlák - Gombár, Zdráhal, Nouza - Piecha
2
Branky a nahrávky: 13. Vaškovič (Fiedler), 30. Rytnauer (Bakus, Kaňkovský), 31. Rytnauer (Kaňkovský, Bakus), 51. Pekárek (Dušátko, Čachotský), 52. Bakus (Mrkvička) - 46. Zdráhal (Piecha, Král), 51. Sedlák (Jindra, Lipina). Rozhodčí: Skoupý - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 10:10, navíc Bauer (MBL) 10 min. OT + do konce + trest ve hře. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1510. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Jihlava se po prohře v Chomutově postavila na domácím ledě ambiciózní Mladé Boleslavi a již od prvních minut dala zapomenout na nevydařený výsledek ze severu Čech.

První velkou šanci měl při početní výhodě Ladislav Rytnauer, jenže jeho obkroužení branky ke gólu nevedlo. Za hosty se jako první osmělil Eiselt, ale Řehoř byl pozorný.Síť se ale zavlnila za Altrichterem. Jonáš Fiedler během hry 4 na 4 oklamal brankáře a zpoza branky předložil lahůdkový pas Lubomíru Vaškovičovi, který z mezikruží, ač atakován, dokázal trefit odkrytou branku - 1:0. O pár vteřin později mohlo být vyrovnáno když Richard Král nastřelil Řehořovu tyčku. Druhý gól Dukly mohl přidat Tomáš Čachotský, ale Altrichter jej včasným pohotovým zákrokem vychytal.

Ve druhé části se bylo opravdu na co dívat! Nejprve ve 24. minutě vznikl závar před domácí svatyní, ale Eiselt nedokázal ani nadvakrát přehodit ležícího Řehoře. Na druhé straně hřiště zahrozil Lukáč svojí bombou od modré, ale Altrichter včas sklapnul betony, takže se puk k nikomu neodrazil. Zřejmě rozhodující moment celého utkání přišel ve 30. minutě, kdy byl po Ťupově vyloučení vyloučen ještě Bauer, který navíc vyfasovat trest ve hře. Dukla využila dvojitou výhodu za 48 vteřin, když Altrichter skvělým zákrokem vykopnul puk od tyčky, kde číhal Bakus rovnou na hůl Ladislava Rytnauera, který již se střelou neotálel - 2:0. „Tam se to odrazilo. Olda (Bakus – pozn. aut.) to střílel, odrazilo se to ke mně a trefil jsem to,“ popisuje jihlavský útočník celou akci. Současně se vstřelením gólu byl navíc vyloučen další mladoboleslavský hráč a tak si Dukla početní výhodu zopakovala. Po 56 vteřinách od svého prvního gólu rozvlnil Altrichterovu síť Ladislav Rytnauer 3:0. „Nabruslil jsem si na Kaniho nahrávku, navíc jsem měl hodně času, takže jsem si mohl puk připravit,“ dodává ke svému druhému rychlému zásahu.

Poslední třetinu zápasu otevřel svým sólem Richard Král, ale Řehoř byl pozorný a pozornost si udržel i při Sedlákově střele. Domácí gólman dováděl soupeře doslova k šílenství, například když vychytal ve dvojnásobné šanci Lipinu a pak si elegantně poradil i se Sýkorovým zakončením. Proti akci Pavla Zdráhala již byl krátký - 3:1. Jihlavská odpověď však přišla rychle. Vojtěch Pekárek se ihned po návratu z trestné lavice rozjel do sóla, které zakončil jako protřelý mazák - 4:1. „Dostal jsem dvě minuty za hákování. Pak jsem vyskočil z trestné lavice a viděl jsem, že náš hráč má puk. Přihrávka ke mně prošla a co se zakončení týče tak to určitě připravené nebylo. Byla to spíše improvizace,“ přiznává mladý a úspěšný střelec. Za pouhých 15 vteřin však hosté snížili na 4:2, když Přemysl Sedlák vymetl růžek Řehořovy branky. Ani Jihlava s odpovědí dlouho neotálela. Za 22 vteřin se boleslavským obranným pásmem prokličkoval Oldřich Bakus, který střelou mezi Altrichterovy betony dal výsledku 5:2 definitivu. Nic platná už nebyla ani Piechova bomba, kterou skryl Řehoř v lapačce.

Martin Altrichter poskytl Promo teamu HZS rozhovor. Pustit si jej můžete zde.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Mladá Boleslav): „Čekali jsme, že to bude těžké utkání, protože Dukla v posledních dvou zápasech dostala sedmnáct gólů a tady jsou mladí kluci, kteří se z toho chtějí rychle oklepat. Rozhodla oslabení, kdy jsme hráli ve třech a také fatální chyby našich obránců. Navíc bychom se neměli soustředit na diskuse s rozhodčím ale na zápas, například Bauer se opět nechal zbytečně vyloučit. Jihlavě také výborně zachytal gólman Řehoř.“

Petr Vlk (Jihlava): „Kluci v zápase předvedli to, co jsme si řekli před utkáním, tedy důraz, odhodlání, nasazení. Rozhodly přesilovky pět na tři, kdy jsme soupeři odskočili na rozdíl tří branek. Výborný výkon dnes podal Milan řehoř, ale i všichni ostatní hráči na ledě si za předvedený výkon zaslouží pochvalu.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie