2:3sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0 - 0:1)

Dukla po pěti letech vyhrála v Olomouci

16.10.2010 / Tomáš Schmiedt

V desátém kole první hokejové ligy navštívili jihlavští hokejisté Hanou. Naposledy si odtud odvezli dva body za vítězství 3:2 po prodloužení 14.září 2005. Po dlouhých pěti letech půstu si chtěli konečně z olomouckého stadionu odvést vítězství. A podařilo se! Výhru 3:2 po samostatných nájezdech zařídil Aleš Padělek.
16.10.2010 17:00, 1. liga ČR - 10. kolo

HC Olomouc

Žigárdy – Bartoň, Janáček, Vyrůbalík, Koma, Ondrušek, Lhotský, Bořuta, Staněk R. – Polodna, Ministr, Kucharzcyk – Černý, Brančík, Řípa – Zbořil, Záhorovský, Pekr – Haluza, Domin, Smejkal
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Suchý, Ficenc, Kaláb, Malena, Dobrovolný, Staněk P., Zelený, Posmyk – Čachotský, Bakus, Hodek – Škumát, Bezděk, Jeslínek – Krupka, Padělek, Pitule – Hollý, Man.
3
Branky a nahrávky: 13. Brančík (Řípa, Černý), 21. Černý (Ministr) - 2. Hodek (Bakus), 48. Jeslínek (Čachotský, Padělek), rozhodující nájezd Padělek. Rozhodčí: Smítka – Kašík, Wesley. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 902. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Utkání ani pořádně nezačalo a domácí Kohouti už tahali kotouč ze své svatyně. Po jihlavské akci dva na jednoho zakončoval přesnou střelou zápěstím Daniel Hodek. Hanáky ale rychlý inkasovaný gól nezlomil, v polovině úvodní části vyrovnal po krásné akci Richard Brančík. Poté se hrál spíše opatrný hokej, ve kterém měli mírnější převahu Olomoučtí.

Druhé dějství začalo přesně tak, jak to první, jen s tím rozdílem, že gól vstřelila Mora. Po nahození Ministra vyrazil Řehoř puk jen k Michalu Černému, který z mizivého úhlu dopravil touš do branky Dukly.

Hra měla po domácí trefě spád, další gól v prostřední části však nepadl. Nejblíže vyrovnání byl Padělek, který ale nadvakrát nedotlačil puk přes vynikajícího Žigárdyho. Na druhé straně Koma svoji tvrdou střelou do břevna málem vyvrátil jihlavskou klec.

Do závěrečné části vstoupili lépe Hanáci, Pekrův biliard s brankovými tyčemi ale gólem neskončil. Na řadu tak přišli hosté, kteří byli tentokrát úspěšní. Mezi kruhy osamocený Michal Jeslínek se tváří v tvář Žigárdymu nemýlil.

I přes další vyložené šance dospěl zápas za stavu 2:2 do prodloužení, ve kterém Dukla nevyužila přesilovou hru 4 proti 3. Střetnutí tak zakončily nájezdy, kde jediný skórující Aleš Padělek připsal svému mužstvu druhý rozhodující bod.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Utkání bylo vyrovnané, spousta pěkných hokejových věcí. Jsme rádi, že jsme získali ty dva body. Nebylo to totiž nic jednoduchého, poněvadž Olomouc je kvalitní mužstvo. O to cennější je pak toto vítězství.

Petr Fiala (HC Olomouc): Dnes jsme získali jenom jeden bod, takže nemůžeme být spokojeni. Hlavně s první třetinou, kterou jsme odflákli. Potom byl ten výkon zlepšený, ale po fatální chybě obránce jsme jasný kotouč přihráli soupeři. Asi by ten konec vypadal pak trochu jinak. Za stavu 2:2 jsme se snažili se být aktivní, ale nevyšlo nám to.