3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Dukla v každé třetině vstřelila Mostu po gólu a navíc druhý zápas po sobě neinkasovala

09.11.2016 / Tomáš Lysý

Úvodní třetina zápasu mezi Duklou a Mostem nabídla jednu branku, když v desáté minutě využil přesilovou hru Richard Diviš. Jihlava mohla zvýšit svůj náskok dvakrát při vlastním oslabení, další gól ale padl až na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil nejproduktivnější bek domácích Jiří Říha. Další navýšení náskoku domácích nepřipustil Marek Pinc v brance Mostu, takže před třetí třetinou vedli domácí dvougólovým rozdílem. Ten se jim v závěrečné části podařilo udržet i díky Jakubu Škarkovi, jenž čtyři minuty před koncem chytil trestné střílení Mostu a připsal si tak první nulu v sezoně. Navíc v samotném závěru upravil na konečných 3:0 svým desátým gólem v sezoně Josef Skořepa.
09.11.2016 17:30, WSM Liga - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný– Protasenja, Skořepa, Čachotský – Stoklasa, Diviš, Březina – Jergl, Jícha, Danišovský – Kondratěv, Čermák
3

HC Baník Most

Pinc – Černý, Kokeš, Strejček, Charousek, Rulík, Hora, Cvrk – Smolka, Alinč, Rod – Slavíček, Divíšek, Mical – Havelka, Havlíček, Kubinčák – Dufek, Šimeček, Řehoř
0
Branky a nahrávky: 10. Diviš (Bilčík), 22. Říha (Diviš, Stoklasa), 59. Skořepa (Protasenja). Rozhodčí: Veselý – Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Dufek (MST) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1131. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Na první vážnější šanci se čekalo do čtvrté minuty. Smolka nejprve zblízka trefil skákavý puk, ovšem na Škarka si nepřišel, stejně jako od modré pálící Černý. Hned po buly se mezi kruhy ocitl volný Charousek, který netrefil levý horní růžek. Kotouč se ale odrazil k volnému Slavíčkovi, jenž jej u pravé tyče nedokázal usměrnit za záda přesouvajícího se gólmana Dukly. Když na začátku sedmé minuty Slavíček kus černé gumy do branky dostal po dorážce Černého střely, nemohl být gól uznán, protože Škarka v brance povalil na zem Šimeček a pískáno bylo postavení hráče Mostu v brankovišti. Jako první si zahrála přesilovku Jihlava, a i když se v ní příliš před Pince nedostávala, podařilo se jí domácím využít. Richard Diviš po přejetí modré dostal šikovnou nahrávku od Bilčíka a přes projíždějícího Protasenju a další hráče se jeho nahození z pravé strany téměř od modré dostalo do sítě - 1:0.

Navýšit svůj náskok mohli domácí při hře v oslabení, Mostu totiž přesilovka vůbec nevyšla. Skořepa ujel po pravé straně a poslal před branku střílenou přihrávku na Čachotského, jenž lehce nastavil hůl a Pinc úspěšně zasáhl. Stejně tak po dvaceti vteřinách, kdy ho nepropálil zblízka Březina po Divišově přihrávce v úniku dva na jednoho. Již v plném počtu hráčů málem dostal Kondratěvovo bekhendové nahození z levé strany za čáru agilní Diviš, puk se zastavil na brankovišti. I další nedobrou přesilovku hostí mohli jihlavští hokejisté potrestat. Po Čachotského přihrávce z pravé strany chyběl dojíždějícímu Šidlíkovi před brankou metr na usměrnění puku k pravé tyči.

Přestávkou rozpůlenou přesilovku Dukla nevyužila, ovšem smutnit příliš nemusela. V času 21:21 vypálil z vrcholu pravého kruhu Jiří Říha a jeho střela zapadla nad lapačku gólmana do sítě - 2:0. Jihlavu druhý gól povzbudil a měla více ze hry. Diviš v tísni nedokázal usměrnit vyraženou Kalábovu střelu do branky. Jergl v akci dva na jednoho přihrál na Březinu, jenž z bezprostřední blízkosti mířil do levého horního rohu, ale o metr jej minul. Neprosadil se ani Protasenja, který po propadu Mostu na modré projel po levé straně do pásma a střelu z kruhu srazil Pinc lapačkou. V polovině zápasu udělali na obranné modré chybu domácí, jenže Severočeši nevyužili situaci tři na jednoho. Divíškovu střelu vyrazil Škarek a obránce Szathmáry pokryl dorážejícího Slavíčka u pravé tyče. Domácí poté po třech vyloučeních při přesilovce čtyři na tři ostřelovali soupeřovu branku, ovšem Bilčík ani Říha nemířili tam, kam by chtěli. Na konci třetiny zahrozila Dukla v další přesilovce. Muž v brance Mostu dokázal vyrazit Čachotského střelu přes clonícího Protasenju ke Skořepovi, kterému před volnou brankou uskočil puk od hokejky.

Na začátku třetí části se opět projevila mostecká bolest v podobě přesilovek, které jsou u nich na pětiprocentním využití. Při oslabení Dukly zachytil mezi kruhy kotouč Skořepa a vydal se s Čachotským do brejku. Druhý jmenovaný domácí hráč se dostal před branku, kde zkoušel mířit do levého horního rohu, ovšem těsně jej minul. Asi nejlepší fázi hry předvedli hosté kolem padesáté minuty, kdy v další přesilovce tentokrát ohrozili Škarka. Horovu střelu tečoval těsně kolem pravé tyče Slavíček a již v pěti na obou stranách zneškodnil domácí brankář levým betonem šanci volného Divíška před brankou. Pět minut před koncem ujel po levé straně Skořepa, který rozhýbal Pince a těsně nezasunul puk kolem jeho pravého betonu do sítě. Krátce poté Jakub Škarek potvrdil, že chce první nulu v sezoně, když vyrážečkou zneškodnil trestné střílení hostí v podání Jaroslava Šimečka. Definitivu výsledku dal minutu a půl před koncem Josef Skořepa svým desátým gólem v sezoně, když šikovnou tečí usměrnil střelu Protasenji od modré zblízka do branky - 3:0.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Zíma (HC Most): Těžko se mi hovoří. Začali jsme celkem slušně a prvních deset minut jsme byli soupeři minimálně vyrovnaní. A pak už je to pořád stejné. Dostaneme víceméně vlastní gól a od druhé třetiny už to ani nechci komentovat. Děláme strašné chyby, nesmyslné útočné fauly...

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Já na hodnocení kolegy asi trošku navážu. Jsme samozřejmě spokojeni s třemi body, ale ne s předvedenou hrou. Trochu se potýkáme se sestavou, ale dnes třeba dostali příležitost hráči, kteří v průběhu sezony tolik prostoru nedostali. Mohli si o něj říct, ale nepotvrdili to, že si prostor na ledě zaslouží. Nebudu to rozebírat, my si to musíme rozebrat v kabině. Jak jsem řekl na začátku, jsme spokojení s třemi body, ale ne s předvedenou hrou.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie