Technický gól jsem dal již v minulosti v Havlíčkově Brodě, vzpomíná si šťastný střelec Josef Skořepa

04.02.2016 / Tomáš Lysý

Celá Dukla moc dobře věděla, o co ve šlágru 47. kola WSM Ligy jde. V utkání mezi Slavii Praha a Duklou Jihlava bylo v „banku“ třetí místo ligy. Červenožlutí po výhře 3:1 okupují tuto pozici již s pětibodovým náskokem na Pražany. Zlom zápasu přišel ve druhé třetině, kdy hosté rozvlnili síť domácího gólmana dvakrát. „Věděli jsme, že to tady bude strašně těžké, že Slavia bude hrát důrazný hokej. To se potvrdilo. My jsme to ustáli a dali jsme ve druhé třetině dva důležité góly. Jejich nervy byly poté trošku na pochodu,“ usmívá se nejlepší střelec A-týmu Josef Skořepa, jenž v závěru pojistil tři body Dukly technickým gólem.

Nejlepším střelcem Dukly Jihlava v letošní sezoně je Josef Skořepa. Ač v utkání proti Slavii Praha síť soupeře nerozvlnil, přesto se radoval z gólu. Pár vteřin před koncem jel sám na branku a na hokejce měl pojištění tří bodů, když jej fauloval protihráč. Rozhodčí Jan Doležal po kratičké konzultaci přiřkl Jihlavě třetí gól. „Skořápka“ se tak radoval z jubilejní dvacáté trefy v sezoně, čímž překonal své maximum ze základní části sezony 2012-13, kdy v Benátkách zamířil přesně devatenáctkrát. V součtu s play-off je jeho rekordem sedmadvacet přesných zásahů v ročníku 2007-08, kdy pomohl vytáhnout Benátky z druhé ligy do první.

Josefe, byl Vám přiznán technický gól na 3:1, kdy jste už mohl posílat kotouč do prázdné branky, ovšem soupeř Vás nenechal vystřelit. Byla Vám někdy takováto branka připsána?
Pamatuju si to, bylo to minulý nebo předminulý rok v Havlíčkově Brodě. Takhle jsem jel sám na branku, faulovali mě a rozhodčí odpískal technický gól.

Čtěte také: Mám takovéto situace rád, chtěl jsem soupeře trošku vyprovokovat, pochvaluje si Pavel Mrňa vypjatý závěr proti Slavii

Jak byste zhodnotil vítězný zápas na Slavii?
Hlavně jsme sem přijeli vyhrát. Věděli jsme, že to tady bude strašně těžké, že Slavia bude hrát důrazný hokej. To se potvrdilo. My jsme to ustáli a dali jsme ve druhé třetině dva důležité góly. Jejich nervy byly poté trošku na pochodu (usmívá se).

Zápas byl hodně podobný jako první duel na Slavii. Po bezgólové první třetině jste ve druhé části vstřelili dva góly. Slávistické snížení opět přišlo v závěru, navíc nyní jste hráli takřka poslední čtyři minuty v oslabení, chvilku dokonce tři proti pěti. Jak Vám v tento moment bylo?
Nikdy není příjemně, když soupeř sníží takhle v závěru, obzvlášť když hrajeme ve čtyřech. Zase je výhoda, že můžeme vyhazovat, aniž bychom se museli ohlížet, zda z toho bude zakázané uvolnění.

Souhlasíte, že kromě obdrženého gólu, který padl po chybě ve středním pásmu, jste Slavii téměř k ničemu nepustili?
My jsme si zápas ve třetí třetině pohlídali. Řekli jsme si v kabině, že je k ničemu nepustíme a budeme vyndavat puky jednoduše z pásma. To jsme prostě plnili a díkybohu jsme tři body udrželi.

Děkovačka po vítězném utkání na ledě Slavie Praha

Utkání proti Slavii bylo klasickým zápasem o šest bodů, protože sešívaní na třetí Duklu ztráceli jen dva body. Nyní máte na Pražany náskok pěti bodů, což byste v posledních pěti kolech asi měli udržet…
Měli bychom to udržet, ale stále je ještě pět kol do konce a hraje se o spoustu bodů. Až bude poslední kolo a budeme vědět, že jsme třetí, tak budeme třetí.

V zápase bylo spoustu vyloučených, často po vzájemných potyčkách. Jak moc to ovlivní zápas, když se nehraje v pěti?
Trenér nás, dá se říct, točil všechny, takže jsme byli v tempu. Ale není to nikdy příjemné. Někteří hrají více, někteří méně. Museli jsme se udržovat v rytmu.

Duklu opět povzbuzovala početná skupina fanoušků, co k nim říct?
Ti už tady byli minule a udělali parádní atmosféru. I díky nim jsme vyhráli.