1:11
(0:2, 0:5, 1:4)

Mladší dorostenci se přes Vsetín prostříleli do semifinále

10.03.2017 / Tomáš Lysý

Druhé čtvrtfinále mladšího dorostu Dukly na ledě Vsetína se stalo jednoznačnou záležitostí Jihlavy, která vyhrála 11:1! Po první třetině to ještě s domácím VHK tak hrozivě nevypadalo. Dukla vedla jen o dvě branky, prosadil se Martin Zadražil a Vítězslav Brož. Ve druhém dějství však červenožlutí svému soupeři nasázeli hned pět branek. Martin Zadražil zkompletoval hattrick, dvě trefy - z toho jednu trestným střílením - zapsal Adam Najman a do střeleckých statistik se zapsal i Matouš Menšík. Ve třetí části kanonáda Dukly pokračovala. Přesně mířil Miroslav Juda a Patrik Rašín, poté domácí dali čestnou branku. Jihlavskou desítku obstaral Jakub Krajíček a skóre uzavřel Tomáš Pigl. Dukla tak vyhrála sérii 2:0 na zápasy a bude tak čekat na svého semifinálového soupeře, který vzejde z kvartetu Vítkovice, Žďár, Havířov nebo Brno. Vítěz semifinále projde na turnaj o mistra ČR.
10.03.2017 16:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 0. kolo

VHK ROBE Vsetín

Ševců (27. Lidák) – Vávra, Kuboš, Lukačka, House, Mikulík, Kunst, Sviták, Navrátil – Půček, Adámek, Lobodowski, Dohnal, Pochylý, Calaba, Jenáček, Šánek, Hradil
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Winkler, Smolko, Křišta, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Menšík, Chlubna, Krajíček, Najman, Juda, Pigl, Čermák, Mihulka, Svoboda
11
Branky a nahrávky: 51. Adámek (Jenáček, Kuboš) – 8. Zadražil (Svoboda, Křišta), 18. V. Brož (Rašín, Najman), 23. Zadražil (Piskač), 24. Menšík (Chlubna, Najman), 27. Zadražil (Chlubna), 33. Najman (Menšík, Křišta), 36. Najman (TS), 46. Juda (Zadražil, Křišta), 50. Rašín (Najman, Svoboda), 54. Krajíček (Juda, Winkler), 55. Pigl. Rozhodčí: Velčovský – Goňa, Wesley. Vyloučení: 7:7, navíc Šánek (VSE) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 221. Střely na branku: 15:49. Průběh utkání: 0:9, 1:9, 1:11.

Průběh utkání

Radost mladšího dorostu z postupu do semifinále

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Jednoznačné to úplně nebylo. Po první třetině jsme vedli 2:0, ale jen díky tomu, že jsme na začátku stihli ubránit oslabení tři na pět. Kluci ho parádně ubránili. V průběhu druhé třetiny jsme dokázali odskočit soupeři až na rozdíl 5:0. Od poloviny zápasu si to užívali jak hráči, tak my na střídačce. Na Vsetínu bylo strašně pozitivní, že pořád chtěli hrát hokej a nebránili. Dokázali jsme využít jejich chyb a proto byl ten výsledek takový, jaký byl.