Půjdeme si za vysněnou republikou, sděluje útočník mladšího dorostu Martin Zadražil po úspěšném čtvrtfinále

12.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Mladší dorostenci pokračují ve vítězné sérii. Vyhráli posledních sedm zápasů v nadstavbové části a šňůru prodloužili i ve čtvrtfinále play-off. Jihlava zdolala Vsetín nejprve 5:1 na domácím ledě a na proslulém Lapači uštědřila Valachům debakl 11:1. „Mysleli jsme si, že Vsetín bude hodně kousat a půjde si za tím, aby vrátil sérii zpět do Jihlavy. Takhle vysoké vítězství nás hodně překvapilo,“ ohlíží se útočník Martin Zadražil za druhým utkáním, ve kterém zapsal hattrick. Semifinálovým soupeřem Dukly bude Kometa Brno, vítěz série si zajistí účast na závěrečném turnaji O mistra ČR.

V první třetině to ještě na žádnou výraznou kanonádu nevypadalo. Jihlavští hokejisté se v polovině osmé minuty ujali vedení, když se prosadil právě Martin Zadražil. „Šlo o rychlý protiútok. Dobře mi přihrál spoluhráč. Udělal jsem kličku prvnímu soupeři a pak už to bylo dobře trefené,“ popisuje svojí první a zdaleka ne poslední trefu v utkání útočník Dukly. Důležité bylo také to, že hned vzápětí ubránili Jihlavští dvouminutové oslabení tři na pět, při kterém soupeře prakticky nepustili z pásma. Dvě a třičtvrtě minuty před odchodem do šaten pak jihlavští přidali pojišťující a nakonec vítězný gól z hole Vítězslava Brože.

ČTFRTFINÁLOVÉ ZÁPASY:
1. zápas: Dukla – Vsetín 5:1
2. zápas: Vsetín – Dukla 1:11


Ve druhé části už šlo o jihlavský koncert, vedený dvěma góly Adama Najmana, jednou přesnou trefou Matouše Menšíka a dvěma zářezy znovu Martina Zadražila, který tak zkompletoval hattrick. „Při druhé trefě jsem to dal gólmanovi nad rameno a ani jsem nečekal, že tam puk projde. Na třetí gól mi dobře nahrál Tomáš Chlubna a víceméně jsem prostřelil brankáře,“ říká o svých dalších dvou zářezech na pažbě, ke kterým přidal ještě asistenci při gólu Miroslava Judy na 8:0. Že bude zápas na legendárním stadionu na Lapači tak jednoduchý, to ale útočník Dukly rozhodně nečekal. „Mysleli jsme si, že Vsetín bude hodně kousat a od začátku si půjde za svým – vrácením série zpět do Jihlavy.“

Dukla ale nedala Valachům prakticky žádnou šanci a může slavit zasloužený postup do semifinále – v nejrychlejším možném čase a také nejrychleji ze všech čtyř sérií ve „východním“ play-off. V neděli 12. března vyšlo najevo, že semifinálovým soupeřem Jihlavy bude Kometa Brno, která o skóre vyhrála skupinu D o udržení před Libercem. Dva vítězové semifinálové série play-off Východu a dva úspěšní semifinalisté ze Západu si zajistí účast na závěrečném turnaji O mistra ČR. „Půjdeme si za vysněnou republikou,“ uzavírá útočník mladšího dorostu.

Videoohlasy s Martinem Zadražilem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


S úspěšně zvládnutou sérii byl spokojený také trenér Petr Svoboda. Ačkoliv před startem čtvrtfinále Dukla nevěděla, co od soupeře čekat, jelikož se s ním v průběhu sezony neutkala, nakonec jej vyřadila při skóre 16:2. „Na hráčích byla vidět hodně velká nervozita, protože jsou pořád v pozici lídra, kdy musejí,“ připomíná jihlavský kouč, že červenožlutí vyhráli základní část i východní nadstavbu. „Trošku je to svazuje, ale poprali se s tím dobře. Ukázali, že hokej hrát umí a sérii zvládli,“ doplňuje juniorský mistr světa a prozrazuje cíl do semifinále. „Uvidíme, na koho narazíme (rozhovor vznikal v sobotu 11. března, kdy ještě nebylo jasné, koho Dukla dostane – pozn. aut.). Ale když chceme postoupit na republiku, tak musíme porazit každého, kdo nám bude stát v cestě,“ hlásí odhodlaně trenér mladšího dorostu Dukly.

Videoohlasy s Petrem Svobodou


Program semifinále play-off ELIOD extraligy mladšího dorostu:

SKUPINA ZÁPAD
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové
HC Plzeň - HC Motor České Budějovice

SKUPINA VÝCHOD:
HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno
HC Vítkovice Ridera - HC AZ Havířov 2010

Termíny a systém:
Semifinálové série obou skupin se hrají na dva vítězné zápasy, přičemž v prvním a případném třetím utkání má výhodu domácího prostředí lépe postavený celek po nadstavbové části.
1. zápasy: středa 15. března 2017; 2. zápasy: pátek 17. března 2017; případné 3. zápasy: neděle 19. března 2017


Sestřih zápasu 2. čtvrtfinále VHK Vsetín – HC Dukla Jihlava 1:11


Radost mladšího dorostu z postupu do semifinále play-off

Autor videí: Tomáš Lysý


Videoohlasy s Filipem Křištou po vítězství v prvním zápase čtvrtfinále

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla