Mohli jsme odskočit na dva góly a možná by zápas vypadal trošku jinak, říká Petr Straka

29.01.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Někteří fanoušci ještě ani nebyli uvnitř Zimního stadionu Luďka Čajky, když se Jihlava dostala do vedení. Pouhých 84 sekund zápasu stačilo Dukle ke vstřelení první branky zápasu. Postaral se o ní útočník Petr Straka, který tak vsítil ve druhém utkání svůj premiérový gól v červenožlutém dresu. Bohužel to byla jediná přesná trefa jihlavských hokejistů. „Porážka nás určitě mrzí, je to strašná škoda. Měli jsme spoustu přesilovek, které bylo třeba využít. Zlín je dostal také a bohužel využil o jednu navíc. To rozhodlo zápas,“ ví moc dobře novic v jihlavském kádru. Při výhře Zlína 2:1 totiž padly všechny tři branky v přesilovkách.

Dukla se v poslední době začíná v přesilových hrách prosazovat čím dál více. Důkazem jest přesilovková trefa při výhře v Litvínově, dva góly z početní výhody v dalším utkání doma proti Chomutovu nebo gól po 84 sekundách zápasu ve Zlíně. „Bylo to při přesilovce. Šli na nás docela agresívně, proto jsem se donutil prohodit si s Pepou Skořepou místa. Na něj už Zlínští tolik nešli. Pepa dostal prostor vystřelit na bránu,“ popisuje úvod úspěšné kombinace její zakončovatel Petr Straka. „Clonil jsem a viděl, že rána není nijak razantní. Trošku jsem si jí zastavil, abych zkusil rozhodit Kašu (Libor Kašík – pozn. aut.), protože jsem tušil, že půjde do zákroku. Puk jsem zpomalil, hned ho vrátil a ani jsem nevěděl, kudy prošel. Viděl jsem ho až v bráně.“

Další šanci měl při početní výhodě Zlína, ze které následně padla vyrovnávací branka. Nováček v jihlavském kádru mohl dát i druhou branku zápasu, když v oslabení ukázal rychlé nohy a upaloval na Libora Kašíka. Zakončení dobré, zákrok gólmana Aukro Beranů ještě lepší. Po vyrovnávací zlínské přesilovce se minisouboj Kašík vs. Straka převážil na stranu domácího brankáře. Forvard Dukly tečoval puk, který směřoval do horní části branky, nicméně muž ve zlínské masce po něm na poslední chvíli úspěšně máchl lapačkou. „Kaša“ poté pochytal i další jihlavské šance, volající po gólu. „Pár jich tam bylo. Je to velká škoda, mohli jsme na začátku odskočit o dva góly a možná by zápas vypadal trošku jinak. Ale Kaša je dobrý gólman, proto ho také Zlín má. Udělal pár dobrých zákroků, proto to tak dopadlo,“ říká pětadvacetiletý útočník.

Vyvstává tak opět otázka, zda je někdy lepší nedostat pořádný „výprask“ a prohrát, než prohrát po poměrně vyrovnaném výkonu, kdy se vítězství může překlopit na stranu obou týmů. „Dá se na to podívat ze dvou úhlů pohledu. Dardy nikdo z nás nemá rád, to se člověk kolikrát chce i „zabít.“ Ale prohrát takhle o jeden gól je krutější v tom, že je až do konce pořád o co hrát. Je tam nějaká naděje a když to nedopadne, je to škoda,“ zakončuje Petr Straka svůj první rozhovor pro Duklu.

Videoohlasy s Petrem Strakou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla