Dukla zakončí play-out v Chomutově, již v úterý začíná baráž proti Kladnu

23.03.2018 / Tomáš Lysý

Zatímco v play-off Tipsport extraligy ledního hokeje zuří lité čtvrtfinálové boje, ve kterých jdou Kometa Brno a Škoda Plzeň do semifinále a další čtyři týmy bojují o dvě volná místa, play-out dnes skončí. V pátek 23.3. odehraje Chomutov a Mladá Boleslav poslední zápas letošní sezony. Bruslařský klub vyzve Litvínov, Jihlava míří naposled v sezoně na led Pirátů. Oba zápasy začínají shodně v 17:30 hodin. A právě Dukla s Vervou mohou brát závěrečné kolo play-out jako přípravu na nadcházející baráž. Ta začíná prvními zápasy již v úterý 27. března, kdy Jihlava vyzve doma Kladno a Litvínov změří též na domácím ledě síly s Karlovými Vary.

Po pátém dílu play-out je rozlousknuta i poslední otázka – kdo skončí na třináctém místě a zajistí si výhodu dvou domácích zápasů z prvních tří kol baráže. Jihlava totiž doma porazila již zachráněnou Mladou Boleslav 4:0 a naopak Litvínov doma padl s také již zachráněným Chomutovem. Dukla tak nemůže být v posledním zápase předstihnuta a patří jí konečné čtrnácté místo.

Čtěte také:

JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA DUKLU. POŠLETE PŘED BARÁŽÍ HRÁČŮM A REALIZAČNÍMU TÝMU VZKAZ

KUPTE SI PERMANENTKU NA BARÁŽ. OPROTI JEDNOTLIVÉMU VSTUPNÉMU VÝRAZNĚ UŠETŘÍTE

CÍL JE JEDNOZNAČNÝ – UDRŽET EXTRALIGU A BUDOVAT TÝM NA DALŠÍ OBDOBÍ

OBROVSKÝ ZÁJEM O PODPISY. AUTOGRAMIÁDU NAVŠTÍVILO PŘES 500 FANOUŠKŮ

Rozhodnuto je také o vítězích semifinále WSM Ligy. Že Karlovy Vary vyřadí Slavii v nejkratším možném termínu, to nebylo tak úplně nečekané. Hodně klíčový byl hned první zápas série, ve kterém Energie vedla 2:0, Pražané ale ve druhé třetině otočili na 3:2 a celé utkání nakonec došlo až do prodloužení. V něm se radovali Karlovarští. Druhé klání ovládli jasně 4:0 a třetí zápas na ledě Slavie vyhráli znovu rozdílem jedné branky, když o výhře 2:1 rozhodli 12 sekund před koncem. Čtvrtý zápas zvítězila Energie poměrem 3:0 a potřetí za sebou si zahraje baráž, poprvé jako účastník WSM Ligy.

Nicméně že druhá série mezi Motorem a Kladnem bude pouze o dva dny kratší, čekal málokdo. Spíše se předpokládalo, že se může bitva dvou prvoligových velikánů protáhnout klidně až do sobotního sedmého zápasu a vítěz tak bude mít výhodu největší rozehranosti. Rytíři ale vyhráli obě dvě utkání na ledě soupeře a ve třetím zápasu porazili Motor doma 4:2. Českobudějovičtí sice vzápětí odvrátili první mečbol stejným výsledkem ve svůj prospěch, nicméně v pátém utkání si Kladno odvezlo z Budvar Areny výhru 5:2. Po čtyřech letech ve WSM Lize se tak Kladenští poprvé dostali do baráže.

Piráti Chomutov

Už je to nějaký ten pátek, kdy Piráti museli do baráže. Naposled si jí zahráli v roce 2015, kdy si jako účastník první ligy vybojovali postup do Tipsport extraligy ledního hokeje. V následujících dvou sezonách vždy končili v extraligovém play-off. Předloni ve čtvrtfinále na holích pozdějších libereckých vítězů, loni zaznamenali jeden z nejlepších výsledků své historie, když vypadli znovu s Libercem, ale až v semifinále. Letos měli sice Chomutov perfektní a raketový start, když v úvodu extraligy vládl čtrnáctičlennému pelotonu, ale postupem času se Severočeši propadali tabulkou a nakonec skončili mimo pozice znamenající play-off. Na Jihlavu a Litvínov měli poměrně slušný náskok, takže jejich záchrana byla prakticky jistá. V letošní sezoně tak skončí nejhůře na 12. místě.

Poslední vzájemný zápas:

2. kolo play-out TELH 2018, pátek 9.3.
HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov 3:1

Branky a nahrávky: 15. Rabbit (Diviš, Hamill), 42. Skořepa, 46. Jiránek (de la Rose, Čachotský) – 31. Chrpa (Vantuch). Rozhodčí: Kubičík, Pavlovič – Hynek, Pešek. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 768. Střely na branku: 20:29. Zblokované střely: 8:3. Hity: 7:3. Vhazování: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Dukla Jihlava: Kořenář – Suchánek, Stříteský, Šidlík, de la Rose, Váňa, Kajínek, Půža – Jiránek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Straka – Seman, Hubáček, Žálčík – Diviš, Hamill, Rabbit

Piráti Chomutov: Lukeš – Dietz, Flemming, Knot, Valach, Trefný, Slovák, Grman – Sklenář, Růžička, Skokan – Koblasa, Smejkal, Šťovíček – Poletín, Huml, Havel – Chrpa, Vantuch, Lauko

Dukla dokázala Chomutov doma porazit i potřetí, o čemž rozhodl předešlý vzájemný zápas. Do třetí třetiny se sice šlo za stavu 1:1, pak se ale Jihlavští dvakrát prosadili a po výsledcích 4:3 po nájezdech a 3:2 porazili Piráty na Horáckém zimním stadionu tentokrát 3:1. Foto: Markéta Křížová

Rozpis zápasů Play-out 2018:

1. kolo, úterý 6.3.2018:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov - 3:4 v prodl.
BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava - 5:1

2. kolo, pátek 9.3.2018:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav - 2:3 v prodl.
HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov - 3:1

3. kolo, neděle 11.3.2018:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav
HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava - 2:0

4. kolo, pátek 16.3.2018:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov
HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov - 0:1

5. kolo, neděle 18.3.2018:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov (15:30)
HC Dukla Jihlava - BK Mladá Boleslav (16:00) - 4:0

6. kolo, pátek 23.3.2018, 17:30:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov
Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava

Tabulka play-out 2018 po 5. kole