Dorost sezónu ukončil na třetím místě.

16.03.2005 / Luban

Letošní rok měli dorostenci za cíl postup do extraligy, to se jim bohužel splnit nepovedlo a skončili na třetím místě. Kde viděl trenér hlavní neúspěch ? ….„Nepodařilo se to ve 4 zápasech proti Olomouci. Můžu říct, že jsme byli minimálně ve třech zápasech lepší.“ Ale i přesto je trenér spokojen s výkony svých svěřenců a vzkazuje…. .„Chtěl bych klukům poděkovat za tu sezónu, protože se mi s nimi dobře pracovalo. Měl jsem radost s nimi pracovat. Odváděli kvalitní výkony, píli na tréninku a byla to super parta. Jen škoda, že jsme nepostoupili.“.
Jak by jste zhodnotil letošní sezónu?
"Na začátku sezóny jsme si dali za cíl postup, nepostoupili jsme. Sezónu nemůžu hodnotit jako úspěšnou."

Velkou část sezóny jste hráli o postup, nakonec se to nedařilo, kde podle Vás byla hlavní příčina?
"Nepodařilo se to ve 4 zápasech proti Olomouci. Můžu říct, že jsme byli minimálně ve třech zápasech lepší. Ve dvou zápasech jsme dokonce vedli o dvě branky, ale ten zápas jsme nedotáhli do vítězného konce, což si myslím, že byl největší zlom v sezóně. Tam kdybychom alespoň jeden zápas vyhráli, tak by se ta sezóna vyvíjela jinak."

Dorost Jihlavy měl v dřívějších sezónách vždy výraznější oporu na postu brankáře, letos se v bráně vystřídalo hodně brankářů, ale žádný nedokázal výrazněji přesvědčit, snad jen Jan Zour z Pelhřimova, kterého se ale nepodařilo udržet. Máte v plánu ho angažovat na příští sezónu?
"Za první nevím, kdo bude příští rok trénovat dorost, jak to tady dopadne. Můžu říct, že ta slabina v gólmanech byla. Pokusili jsme se v polovině sezóny angažovat Honzu Zoura z Pelhřimova, což si myslím, že bylo obrovským přínosem. Pod ním jsme prohráli poslední zápas právě s Olomoucí. Tam se na něm podepsalo trošku to, že odchází zpátky do Pelhřimova. To byl jediný zápas, kdy neodchytal svůj standart, jinak ke konci sezóny jsme angažovali ze Žďáru Jirku Slámu, který ještě může hrát příští rok za dorost, uvidíme jak to dopadne. Já se ho pokusím ještě oslovit, jestli by nám tady příští rok nechtěl pomoct."

Myslíte si, že hráči, kteří letos přecházejí do juniorů mají na to se prosadit?
"Záleží na nich. Určitě na to nějaký možnosti a talent mají, záleží jak to přijmou. Těch kluků je tam víc, je tam Man, Dzurik, Pekárek, Dolana, Komůrka, Podhorský, Novák. Těch hráčů ročníku 88 je tam dost. Záleží na nich jak to přijmou, jak přijmou letní přípravu, jak zapadnou do kolektivu, záleží vždycky na štěstí, na spoluhráčích se kterými budou hrát, na trenérovi, jaký výsledek tabulky se bude hrát. Jestli se bude hrát příští rok na postup, bude se muset hrát na ty starší hráče, tak nevím jestli dostanou takovou příležitost mladší kluci. Záleží hlavně na štěstí a na nich."

Po odchodu zkušených hráčů do vyšší věkové kategorie jsou v týmu především mladší kluci. Myslíte, že mají na to hrát v příští sezóně špičku soutěže?
"Je to těžký teď předpovídat, jak ta soutěž příští rok bude vypadat. Nevíme, jak silný ročníky budou u jiných mančaftů, nevíme kteří hráči zůstanou a jestli nějací hráči zůstanou. Pár mladších kluků je tam šikovných, jak na postu útočníků, tak na postu obránců. I kluci z ročníku 90 jsou tam šikovní, zkusili jsme i hráče ročníku 91. Nevíme, co bude příští rok, kdo zůstane, jaká bude síla ostatních mančaftů. Jak soutěž bude vypadat, jestli se rozšíří nebo se sníží počet účastníků. Nevím, nechci předpovídat na příští rok. Myslím, že síla týmu bude jako letošní rok."

Proč nedostávali hráči ročníku 89 větší prostor už letos? Bylo to tím, že se hrálo o postup?
"Jednak jsme hráli o postup a další 89tky který by měli dostat příležitost odešli do extraligových oddílů. Čtyři nebo pět hráčů ročníku 89 odešlo a ostatní hráči 89 myslím, že tady nebyli na takové úrovni, aby vytlačili ty 88."

Mezi novými kluky jsou určitě šikovní hokejisté, myslíte že někdo z nich dokáže navázat na výborné výkony Dzurika, Dolany, Komůrky a dokáží nahradit jejich kanadské body? Výborně se jeví například Březina, Protasenja nebo Váš syn Michael.
"Nikdo neví, jak budou vypadat tyhle ročníky, ale určitě to šikovní kluci jsou. Březina nevím jestli tady zůstane, protože to je velmi talentovanej kluk, jestli po něm nešáhne někdo z extraligy. Nevím jestli Tolja zůstane tady a já tam vidím ještě šikovnou 91 a to Zemana, ale taky nevím jestli zůstane. Je to těžký hodnotit před sezónou."

Jaké jsou Vaše cíle na příští sezónu?
"Určitě zase postoupit. Mančaft se musí posílit, stáhnout některý kluky z okolí a zkusit to hrát na postup."

Chcete něco vzkázat svým svěřencům?
"Chtěl bych klukům poděkovat za tu sezónu, protože se mi s nimi dobře pracovalo. Měl jsem radost s nimi pracovat. Odváděli kvalitní výkony, píli na tréninku a byla to super parta. Jen škoda, že jsme nepostoupili. Říkali jsme si před sezónou, že můžeme postoupit, když nám všechno bude ladit, počínaje kvalitou brankářů, že nikdo nebude nemocný a že se k nám přikloní to štěstí. Bohužel se v některých zápasech otáčelo proti nám a to byla příčina toho, že se nepostoupilo. Ale já klukům děkuji a přeji hodně úspěchů."