Dukla Jihlava zahájila první fázi letní přípravy

21.05.2018 / Zdeněk Drla

A-tým Dukly Jihlava zahájil v pondělí 21. května 2018 první fázi letní přípravy na nadcházející sezonu. Na prvním tréninku se trenérům Petru Vlkovi a Františku Zemanovi hlásilo 19 hráčů do pole. Prvních šest týdnů stráví hráči převážně v posilovně. Cross-tréninky vede kondiční trenér Miroslav Skála.

Hráči na prvním tréninku:

Obránci: Jan Pohl, Jakub Suchánek, Václav Půža, David Váňa, Miha Štebih (try-out), Matěj Vála, Lukáš Mareš, Petr Veleba (všichni z juniorky), Ladislav Pospíchal (rehabilitace)
Útočníci: Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, Tomáš Jiránek, Josef Skořepa, Adam Zeman, Matěj Pekr, David Čermák, Vlastimil Dostálek, Tomáš Harkabus (try-out), Martin Osmík (try-out)

„Štebih, Osmík a Harkabus jsou u nás na try-out. Když Osmík a Harkabus uspějí, přebíráme jejich smlouvy. Se Štebihem jednáme. V týmu nepokračuje Petr Šidlík - jeho agent požádal o uvolnění ze smlouvy s tím, že hráč chce působit jinde. Vše je ještě v jednání,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. V týmu nebude pokračovat ani norský obránce Nicolai Bryhnisveen, jenž měl s Duklou smlouvu ještě na rok, ale po dohodě byla rozvázána.

Obránce David Kajínek a útočník Michal Hlinka se připojí později – připravují se individuálně.

Fotografie z prvního tréninku najdete zde.

PRVNÍ TRÉNINK. Hráčům Dukly Jihlava zahájili první fázi přípravy na novou sezonu. Ta bude trvat šest týdnů a bude probíhat převážně v posilovně. Na snímku útočník Vlastimil Dostálek a obránce Petr Veleba z juniorky. Foto: Zdeněk Drla