Chtěl bych pomoct týmu a odchytat co nejvíce zápasů, povídá gólman Jan Brož

25.05.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dukla na svých webových stránkách a sociálních sítích doposud oznamovala pouze příchody nebo nové smlouvy u hráčů do pole – obránců a útočníků. Na konci května podepsal novou roční smlouvu také gólman Jan Brož, který v klubu během uplynulé extraligové sezony zastával roli náhradního gólmana a výborně se prezentoval v druholigových Moravských Budějovicích. Těm pomohl až těsně před brány kvalifikace o WSM Ligu. „Už v minulé sezoně jsme s vedením Dukly něco řešili, zda pokračovat nebo ne. Po nešťastném pádu z extraligy jsme se dohodli, že mě klub na další sezonu ještě podepíše. Jednání bylo rychlé,“ říká nedávno jednadvacetiletý gólman.

Gólman, který v Dukle působí od staršího dorostu, nastupoval v minulé sezoně za druholigové Moravské Budějovice, za které odchytal jednačtyřicet utkání. V play-off pak chytl výbornou formu, vždyť stáhl průměr obdržených branek na 1.94 gólů za zápas. Což je v třetí nejvyšší české soutěži skvělé číslo. „Ve druhé lize jsou hokejisté, kteří hráli na výborné úrovni, ale je pravda, že taktická část není až tak dobře propracovaná. Je hodně chyb v obraně, ale aspoň jsem si hodně zachytal,“ hodnotí s odstupem času 2. ligu, kterou může porovnávat třeba s baráží o extraligu nebo s přípravným zápasem Dukly proti Chabarovsku z KHL, do kterého nastoupil v. A také v „Morávkách“ se setkal se zajímavou hokejovou personou, stále ještě hrajícím Peterem Pucherem. „Hrát s ním bylo suprové, protože mladším hráčům vždy poradil. Na konci sezony hodně vedl tréninky a vycházel mi vždycky vstříc, když jsem potřeboval nějakou střelbu nebo chvíli na led,“ sděluje na adresu třiačtyřicetiletého útočníka.

Moravské Budějovice nakonec v semifinále 2. ligy zle trápily favorita z Havlíčkova Brodu. Bruslaři sice vyhráli na zápasy jednoznačně 3:0 a postoupili do kvalifikace o WSM Ligu, ve všech třech případech ale zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem, ve třetím utkání až v prodloužení. „Věřili jsme si na ně. Během sezony jsme Havlíčkův Brod dvakrát porazili a v semifinále prohráli vždy o jeden gól. Možná už tam byla i nějaká smůla,“ ohlíží se za zápasy.

Po vydařené sezoně byla s Janem Brožem v kontaktu Třebíč, jelikož v Horácké Slavii nastupoval do mladšího dorostu a je stále jejím hráčem. „Měl jsem nabídku z Třebíče, jsem její hráč, ale tam to nedopadlo. O jiných nabídkách nevím. Po pádu z extraligy jsme se rozhodli, že mě Dukla ještě na další sezonu podepíše. Jednání byla rychlá, smlouva je podepsaná na jeden rok,“ prozrazuje gólman, který v mládeži nastupoval nejen za Třebíč, ale i za Havlíčkův Brod a nakonec za Jihlavu – v obou týmech za starší dorost a za juniory.

Jeho cíl v Dukle do nové sezony je jednoduchý: „Chtěl bych pomoct týmu, abychom byli co nejvýše. Propracovat se na nějakou jedničku tady, odchytat co nejvíce zápasů. A pomoct Dukle třeba i zpátky do extraligy,“ říká jihlavský gólman, kterému již také začala letní příprava. Brankáři se opět nepřipravují v posilovně se zbytkem A-týmu, naopak mají vlastní tréninkovou skupinu. „Trénujeme každý den dvoufázově – ráno, odpoledne. Kromě středy, kdy máme odpočinkový den na badminton a squash. V pátek jedeme individuálně, vždy dostaneme tréninky do posilovny. Takže chodíme třikrát týdně do posilovny, jednou na spinning a pak děláme nějaké naše věci, gymnastiku a tak,“ uzavírá „Brožíno.“

Videorozhovor s Janem Brožem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtěte také:

JIHLAVA PROJEVILA ZÁJEM UŽ PŘED DVĚMA ROKY. KONEČNĚ VŠECHNO KLAPLO, JE SPOKOJENÝ JAN POHL

DOMA V JIHLAVĚ BYCH MĚL MÍT VÍCE PROSTORU NEŽ NĚKDE V EXTRALIZE, ŘÍKÁ ÚTOČNÍK LUKÁŠ ANDĚL

WSM Liga bude urputný boj. Doufám, že zvládneme postoupit, povídá Josef Skořepa

Dohodli jsme se korektně a rychle, jednání byla super, pochvaluje si posila do útoku Matěj Pekr

Dukla Jihlava posiluje obranné řady, dvouletý kontrakt podepsal Jan Pohl

V Dukle nebudou pokračovat útočníci Richard Diviš a Filip Seman

Útočník Tomáš Jiránek se upsal Dukle na další dva roky

Řekl jsem si, že půjdu Jihlavě pomoct vrátit se zpátky, sděluje útočník Vlastimil Dostálek

JIHLAVSKÝ DRES JIŽ NEBUDOU OBLÉKAT ÚTOČNÍCI JOSEF SKOŘEPA A RADEK HUBÁČEK

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU