Přípravu obou juniorek hodnotím pozitivně. Jsou tu hráči, co chtějí pracovat, říká Karel Nekvasil

04.07.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Vedle A-týmu skončila posledním červnovým pátkem také příprava juniorských týmů Dukly Jihlava. Záměrně hovoříme v množném čísle, jelikož Dukla má od nové sezony po reorganizaci mládežnických soutěží dva týmy: juniorský A-tým a B-tým. Trenér Karel Nekvasil strávil půl přípravy u Béčka, poté u Áčka, a spokojen je v obou případech. „Přípravu bych v Áčku i v Béčku hodnotil pozitivně. Jsou tady kluci, kteří chtějí pracovat. Samozřejmě rozdíly ve fyzické vyspělosti jsou. Ale co se týče práce hráčů, tak chtějí, a s tím jsme spokojení,“ říká kouč, který v novém ročníku povede juniory spolu s Viktorem Ujčíkem.

V nové sezoně budou mít možnost hrát DHL extraligu juniorů hráči až čtyř různých ročníků narození. V soutěži budou startovat ročníky 2000, 2001 a 2002, v utkání mohou nastoupit také maximálně 2 hráči narození v roce 1999 a jeden gólman téhož roku. Když se to vezme hodně laicky, defacto se smíchala juniorka se starším dorostem. Možná i proto trenér Karel Nekvasil hovořil o oněch rozdílech ve fyzické vyspělosti.

Letní příprava juniorů byla poměrně pestrá. Hokejisté se pod vedením trenérů Karla Nekvasila, Viktora Ujčíka a Richarda Adama rozhodně nenudili. „Měli jsme v plánu na takový ten začátek tři týdny běhavé přípravy, objemy a pak vyloženě posilovnu a rychlost,“ hlásí první z uvedených koučů a prozrazuje, že si hráči užili i ledovou plochu na zimáčku. „Poslední dva týdny v přípravě jsme zařadili ledy. Takže jsme byli nějakých šest tréninků na ledě.“

Trenér Karel Nekvasil při turnaji v plážovém volejbalu. Foto: Zdeněk Drla

Fotogalerie: Junioři zakončili přípravu turnajem v plážovém volejbalu

Stává se již dobrou tradicí, že poslední den letní přípravy je věnován turnaji v plážovém volejbalu. Ačkoliv to den předen na dobré počasí nevypadalo, nakonec se krásně vyjasnilo a turnaj na pískových hřištích Vodního ráje si všichni užili. Trenérské duo Nekvasil – Ujčík spolu s loňským tahounem staršího dorostu Tomášem Valou skončil na druhé pozici. „První zápas jsme hned prohráli a pak jsme pět zápasů vyhráli. Bohužel jsme skončili na druhém místě, protože nás největší hráč na hřišti, Jakub Krajíček, sesadil z prvního místa. Porazil nás při vzájemném zápasu, takže nešlo nijak udělat, abychom vyhráli,“ směje se trenér v narážce na vítězný tým Kuby Krajíčka, jenž patří v týmu k nejmenším.

Trenér Karel Nekvasil o první části letní přípravy juniorů

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtěte také:

EXTRALIGA JUNIORŮ ZNÁ ROZLOSOVÁNÍ. MLADÍCI DUKLY BUDOU HRÁT V MEZINÁRODNÍ SKUPINĚ

Český hokej – DHL extraliga juniorů

Autor videa: Tomáš Lysý