Příští týden si to ťuknem, těší se na první přípravný zápas David Váňa

24.07.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

První den letní přípravy mají za sebou hokejisté Dukly Jihlava. Dle slov obránce Davida Váni dostali pořádně zabrat. „Přišlo mi, že jsme do toho vlétli naplno. Nevím, jestli to byl pocit všech, nebo jen můj. Ale zapracování to rozhodně nebylo,“ sděluje odchovanec jihlavského hokeje, který se již těší na první přípravný zápas, který sehraje Dukla s kazašským mistrem Arlan Kokshetau v pátek 3. srpna 2018 od 18 hodin na Horáckém zimním stadionu. V úterý 24. července 2018 hráči nebudou na ledě, ale absolvují testy na FTVS v Praze.

První led to pro něj nebyl, přesto se David Váňa necítil v pondělí 23. července krátce po poledni úplně nejlépe. „Poprvé na ledě jsem nebyl. Byl jsem se sklouznout minulý týden, ale pořád je to hrůza,“ sděluje „Vaňous“ s tím, že mu samozřejmě trošku zabere, než si zvykne na novou výstroj. Nově fasoval hokejku, rukavice i brusle. „Necítil jsem se sice tak hrozně jako v minulých letech, když už jsem byl na ledě, ale pořád si rozhodně netykám s rukavicemi ani s hokejkou, které mám nové. Ale za týden to bude dobré a pak už to půjde,“ ví moc dobře defenzívní hráč.

Možná byl jeho pocit dán i tím, že první trénink na ledě nebyl úplně lehký. Spíše naopak, hráči si pořádně zamakali. „Přišlo mi, že jsme do toho vlétli naplno. Nevím, jestli to byl pocit všech, nebo jen můj, ale zapracování to rozhodně nebylo,“ říká odchovanec jihlavského hokeje s tím, že už se těší na první přátelský zápas proti Arlanu Kokshetau (3.8.2018, 18:00, HZS). „Už se těším. Je to příští pátek, mám dojem, tak si to ťuknem“ uzavírá se smíchem hokejista se 45 extraligovými starty.

Kteří hráči vyjeli na první led?

Brankáři: Jan Brož, s Duklou se připravují i Josef Kořenář a David Rittich
Obránci: David Kajínek, Lukáš Mareš, Jan Pohl, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Jakub Suchánek, Miha Štebih, Petr Štindl, Matěj Vála, David Váňa, Petr Veleba
Útočníci: Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Vlastimil Dostálek, Michal Hlinka, Tomáš Jiránek, Matěj Pekr, Josef Skořepa, Adam Zeman, na zkoušku Tomáš Harkabus, Martin Osmík

Videoohlasy s Davidem Váňou o prvním dnu na ledě

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla