Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší, myslí si útočník Vlastimil Dostálek

08.08.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

V první třetině tahala Dukla proti Olomouci za delší konec. Ve druhé části sice dlouho hledala recept na gólmana Konráda, ovšem pět minut stačilo jihlavským hokejistům k tomu, aby otočili zápas. Nejprve srovnal premiérovým gólem za červenožluté Martin Osmík a vítěznou trefu přidal Vlastimil Dostálek, nastupující v první formaci s Tomášem Čachotským a Adamem Zemanem. „Loni jsme spolu hráli nějaké zápasy, takže se trošku známe a víme, co od každého čekat. Myslím si, že dobrý. Nevím, jak na to budou Čagy s Ádou reagovat, ale já jsem spokojený,“ podotýká útočná posila Jihlavy.

Zdálo se, že utkání proti Olomouci se hraje v trošku vyšším levelu naž páteční zápas proti kazašskému mistru Arlanu Kokšetau. Potvrzují to i slova Vlastimila Dostálka. „Rozhodně to bylo více v tempu než páteční zápas. Přišlo mi, že led byl o trošičku lepší,“ všímá si jihlavský útočník a zároveň si pochvaluje, že jeho tým hrál – až na část první třetiny – poměrně slušně. „Prvních deset minut od nás bylo ještě relativně v pohodě, ale pak jsme zase začali trošku vymýšlet, puky nechodily rychle od hole a Olomouc nás dostávala pod tlak. Z toho pramenil gól. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší. V závěru jsme sice v power-play měli trošku štěstí, ale chci klukům poděkovat. Na to, že to byl druhý zápas, tak to bylo fakt dobré,“ je poměrně spokojený a podobná slova volil na pozápasových rozhovorech i jihlavský trenér František Zeman.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

V červenožlutých barvách se prosadil vůbec poprvé, podobně jako Jan Pohl v předešlém utkání proti Arlanu Kokšetau. Řeč je o útočníkovi Martinu Osmíkovi. V pětatřicáté minutě totiž doklepl střelu Mihy Štebiha do branky a odčaroval tak kouzlo gólmana Branislava Konráda. „Miha vystřelil a nějak se to odrazilo od Harkyno (Tomáš Harkabus – pozn. aut.) brusle. Já jsem do puku jen pláclul a zajel tam,“ popisuje svojí trefu, která byla poměrně důlěžitá. Dukla totiž díky ní vyrovnala na 1:1. Ale jihlavský útočník si moc dobře uvědomuje, že jde stále jen o přípravu. „Olomouc je kvalitním soupeřem. Zvládli jsme to, což ale teď není sice tolik důležité, protože je to pořád jen příprava,“ ví úspěšný střelec, že důležitá budou vítězství až v mistrovských zápasech.

Videoohlasy s Martinem Osmíkem

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Jan Tomajko (HC Olomouc)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Olomouc 2:1

Autor videa: YouTube HZStv1