3:5
(1:1, 2:3, 0:1)

Dorostenci doma prohráli s Hradcem Králové

24.08.2018

Na branky v dalším přípravném utkání dorostu se čekalo až do osmnácté minuty, kdy se prosadil jihlavský útočník Šimon Zdarsa. Jenže Dukla vedení do přestávky neuhájila, Hradec záhy srovnal a ve druhé třetině se dostal do vedení 3:1, na což Jihlava ihned zareagovala trefou Šimona Báti. Další góly přišly ve 37. minutě, kdy si hosté znovu vzali dvougólový náskok zpět, aby ho znovu stáhl na rozdíl jedné trefy Šimon Zdarsa. Ve třetí třetině se Dukle srovnat nepodařilo, naopak Hradec odskočil a vyhrál 5:3. Prodloužení skončilo 0:0, na nájezdy byli lepší jihlavští hráči.
24.08.2018 15:30, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč - Chvátal, Hrbek, Moravec, Šabatka, Sapík, Vranka - Pavelec, Menšík, Zdarsa, Báťa, Melenovský, Broža, Jungwirth, Michalčuk, Machovský
3

Mountfield HK

Tichý - Králík, Boukal, Pinkas, Havlíček, Táborský, Jerman, Řehák, Glos - Pelda, Marha, Beneš, Budina, Geisl, Novotný, Gaspar, Souček, Pavlata, Jirků, Moravec, Pajer
5
Branky a nahrávky: 18. Zdarsa, 28. Báťa, 37. Zdarsa (Menšík) - 20. Moravec (Pinkas), 22. Marha (Pajer), 27. Pavlata (Souček), 37. Moravec (Pajer), 51. Geisl (Moravec). Rozhodčí: Sibera - G. Havelka, Kouba. Vyloučení: 3:5, navíc Pavlata (MHK) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Mountfield HK):Utkání bylo oboustranně bruslařské. Dukla hraje vždycky hodně bruslařsky a my jsem se tomu snažili přizpůsobit. Viděli jsme dobrý přípravný zápas, který byl již řízen dle nových pravidel, takže si zvykáme na nový styl a uvidíme, co to s námi udělá a budeme se na to připravovat. Bereme to jako přípravný zápas, zkoušeli jsme různé dvojice a trojice k sobě. Hráli jsme na tři útoky i na čtyři útoky. Vyzkoušeli jsme si pětiminutové prodloužení, nájezdy, takže jsme spokojení.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Obraz hry byl jednoznačný a vyzněl jasně pro hosty. U nás je pár hráčů, kteří mají chuť hrát a podali nějaký výkon, který jsme ochotní akceptovat. Bohužel u většiny mi přijde, že se jim nechce. Otázka je, jestli jsou hráči unavení, jestli je program tak nahuštěný a je toho hodně, jestli byl těžký led a nebo jestli opravdu máme problém někde v týmu a zkrátka nemáme kvalitu. Opět máme na čem pracovat, budeme muset pracovat a hodně. Do začátku extraligy zbývají dva týdny a doufám, že všechno dáme dohromady.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie