4:5
(1:1, 0:2, 3:2)

Junioři v domácím přípravném utkání těsně podlehli Žďáru

28.08.2018

Junioři vstoupili do dalšího přípravného zápasu dobře a v jedenácté minutě je poslal do vedení Jan Trávník. Soupeř ze Žďáru ale o čtyři minuty později vyrovnal a v polovině zápasu se dvěma góly dostal do vedení. Vstup do třetí třetiny se ale Dukle vydařil a trefami Tomáše Valy a Martinem Zadražilem bylo opět srovnáno. Jenže Žďár znovu uskočil do dvoubrankového rozdílu, který už jen 50 vteřin před koncem zmenšil Tomáš Vala na konečných 4:5. V nájezdech už byla úspěšnější Jihlava, Tomáš Vala dal gól a Jan Javůrek vychytal všechny žďárské pokusy.
28.08.2018 18:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Javůrek - Vála, Trávník, Piskač, Veleba, Marek, Bouška - Pigl, Juda, Brož, Vala, Krajíček, Kardoš, Chlubna, Čermák, Zadražil
4

SKLH Žďár nad Sázavou

Kulich - Klodner, Poizl, Černohorský, Klusáček, Marek, Budín, Mikulík, M. Filip - J. Filip, Tlačil, Nagy, Vojinović, Jedlička, Gergel, Puczek, Pětník, Vašíček, Kouba, Jindra, Vlk
5
Branky a nahrávky: 11. Trávník (Brož), 42. Vala (Piskač), 45. Zadražil (Chlubna, Juda), 60. Piskač (Veleba) - 15. Tlačil, 28. Tlačil (Poizl), 30. Pětník (Vojinovič, Puczek), 51. Tlačil (Nagy), 56. Vašíček (Vlk). Rozhodčí: Sibera - Mareček, Kouba. Vyloučení: 3:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Když pominu výsledek, kdy jsme o gól prohráli a pak vyhráli na nájezdy, tak jsme v zápasu střídali skvělé věci s horšími. V některých fázích zápasu jsme hráli skvěle, někdy jsme naopak úplně vypínali. Nevím, proč se nám to děje, ale z pěti minut, kdy nepustíme soupeře z pásma, tak zase na dalších pět minut přestaneme hrát, jak kdyby do nás něco píchlo. Je dobré, že jsme ve třetí třetině dokázali srovnat vedení soupeře z 1:3 na 3:3. Ale pak jsme zase přestali hrát. Soupeř odskočil na dvě branky, my už pouze minutu a půl před koncem snížili a poté nás soupeř nepustil ani k power-play.