Chceme, aby se hráči zlepšovali a posunuli se do A-týmu. Ať si zkusí dospělý hokej, říká Karel Nekvasil

08.09.2018 / Tomáš Lysý

Hlavní cíl do celé sezony nebo několik postupných? Trenér juniorky Karel Nekvasil má na prahu nového ročníku DHL extraligy juniorů naprosto jasno. Ale pozor, nejedná se o predikci nějakých výsledků nebo umístění, jak by se mohlo zdát. „Hlavní cíl na sezonu máme, ale není výsledkový. Je to cíl, aby se kluci pořád zlepšovali a chtěli se zlepšovat. My abychom jim k tomu dopomohli a dokázali hráče posunout do A-týmu. Ať už v Jihlavě nebo třeba do druhé ligy v Pelhřimově. Aby si junioři dospělý hokej alespoň zkusili,“ prozrazuje sympatický plán jihlavský trenér.

Někteří hráči z juniorského kádru si již tento cíl zkusili – byť jen v přípravě. Za Áčko totiž nastoupili obránci Lukáš Mareš a Matěj Vála (oba smí hrát na výjimku v juniorce) a útočník Tomáš Chlubna. Budou tito tři hokejisté, spolu s gólmanem Ondřejem Chaloupkem, který také podepsal s Duklou profesionální smlouvu, patřit k oporám juniorů? „Pro tyto hráče by měl být prioritou A-tým. Když je v Áčku budou potřebovat, tak aby hráli tam. Ale zase když budou v seniorech méně vytěžovaní, tak by jim měl každý zápas za juniory pomoct, jelikož u nás dostanou určitě větší čas na ledě. To by je mělo posunout,“ myslí si Karel Nekvasil.

Soupiska juniorů Dukly pro sezonu 2018/2019

S prací svých svěřenců ve druhé části přípravy – na ledě – je kouč juniorů spokojen. „Hodnotím jí pozitivně, nechci hledat negativa. Kluci chtějí pracovat, chtějí se zlepšovat a to je důležité. Jsme s jejich prací spokojeni,“ říká Karel Nekvasil, jenž nedává výsledkům v předsezonním období (tři porážky, pět výher) žádnou extrémní důležitost. „Výsledkově nebyla příprava až tak dobrá, ale o to nám tolik nešlo. Dokázali jsme odehrát výborné zápasy nebo části zápasů, ale z toho jsme měli blikance. Z výrazného tlaku nám soupeř ujel a dostali jsme gól, z čehož jsme se těžce dostávali. Jde spíše o nekoncentrovanost hráčů, protože si myslí, že budeme tlačit 60 minut, ale to prostě nejde.“

Rozpis zápasů Dukly v základní části DHL extraligy juniorů 2018/2019
Výsledky přípravných zápasů juniorů

V nové sezoně bude fungovat také B-tým juniorů. Spolupráce a zejména pohyby v hráčském kádru mezi oběma celky jsou dle trenéra jasně dané. „Zatím jsme se domluvili, že tým A i tým B zůstanou před startem sezony tak, jak jsou. Uvidíme, jak se rozjedou soutěže a jak se budou hráči posouvat. Pak to začneme řešit,“ sděluje Karel Nekvasil, jak je na začátku sezony situace nastavená.

Videorozhovor s trenérem juniorského týmu Karlem Nekvasilem před startem sezony 2018/2019

Autor videa: Tomáš Lysý