Po roce znovu 1.liga

26.03.2005 / Nevažsa

Ani perfektní výkon Edgara Masalskise v rozhodujícím zápase nestačil na výkon Českých Budějovic. Dukla se po roce znovu vrací do druhé nejvyšší soutěže. Dokáže se vrátit mezi extraligovou smetánku?
Každý věrný fanoušek Dukly doufal, že sobotním příchodem na Horácký zimní stadion pomůže domácím k prodloužení série, ale byla to pouze domněnka. Domácí začali se zbytečným respektem a v půlce zápasu prohrávali už rozdílem tří branek. Hosté z Budějovic ukázali, že početní výhoda dvou mužů v poli patří jak už je tomu v této sérii zvykem k jejim silnějším článkům. Ani mobilní telefon, který skončil jako vyjádření emocí na ledové ploše neoddálil pro domácí nepříliš dobře rozehraný zápas. Jenže Dukla se nevzdávala a snížením na 2:3 znovu otevřela zápas. Rozhodující chvíle sobotního zápasu si vzala do svých rukou největší hvězda a ikona českého hokeje Václav Prospal a zasadil do jihlavských srdcí definitivní kůl pravdy. Dukla po roce znovu sestupuje do druhé nejvyšší soutěže hrané v České republice, které slibuje znovu derby domácích s velmi emotivním týmem Třebíče.

Oldřich Bakus "Určitě jsme mohli vyhrát. Museli jsme do toho jít, protože jsme prohrávali o tři branky. Minulá baráž byla jiná v tom, že jsme měli víc štěstí a taky možná o tom, že jsme šli do bitvy jako letos Budějovice."

Mojmír Musil(Č. Budějovice) "Zbytečná komplikace v závěru. Celkem klidná základní část a klidné první kolo. Velké komplikace ve druhém kole s Chomutovem. Finále a baráž v poklidu."

Ladislav Lubina "V první třetině jsme šli do třech a druhá branka zase oslabení, a zápas byl rozhodnut. Měli jsme šance i na obrat, ale nedokázali jsme je využít."

Martin Zajac "Dvě branky v přesilovkách. Není mi moc do řeči. Je to pro mě velké zklamání."

Petr Kuchyňa "Hodnotit dnešní zápas? Když se na to koukám, tak na první pohled je to určitě zklamání. Myslím si, že všichni hráči tam nechali tělo a kus svého srdíčka. Tolik oslabení pět na tři jako v baráži jsme nehráli snad ani za těch 52 kol v základní části extraligy. Taková je realita a výsledek, který musíme přijmout. Na jihlavský hokej se doufám nezanevře. Věřím, že máme věrné fanoušky, kteří nám zůstanou i nadále nakloněni. Dukla jako klub má velké ambice. Věřím, že se pokusíme co nejdříve dostat zpět do extraligy."

Pavel Vostřák "Byla to smůla. Neměli jsme štěstí. Určitě byl rozhodující ten první zápas v Budějovicích, kdy jsme při penaltách nedokázali proměnit rozhodující nájezd. Není mi moc do řeči, jsem velmi zklamaný."