2:7
(0:3, 2:2, 0:2 - N 1:0)

Junioři Dukly v polovině duelu prohrávali o gól, nakonec inkasovali sedm branek. Ale získali bod

13.09.2018 / Tomáš Lysý

Ve svém třetím duelu přivítali svěřenci Karla Nekvasila celek Salzburg. Rakušané po úvodní třetině vedli hladce 3:0. Domácí během druhé třetiny ale zabrali a dokázali snížit na rozdíl jedné branky. Poté se však projevila kvalita na straně hostí, kteří do konce druhé části přidali dvě branky a v poslední dvacetiminutovce předvedli stejný počin. Dukla tak podlehla svému soupeři vysoko 2:7. V nadstavbové části dokázali domácí využít v prodloužení přesilovou hru zásluhou Daniela Piskače a získali tak alespoň cenný bod.
13.09.2018 18:15, DHL extraliga juniorů - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Javůrek – Vála, Trávník, Piskač, Rašín, Zvěřina, Smolko, Bouška - Brož, Juda, Pigl - Adam, Krajíček, Vala - Barák, Čermák, Zadražil
2

EHC RedBull Salzburg

Bugl – Lindner, Nyman, Menner, Schwaiger, Obu, Wimmer - Peterka, Hede, Eham - Myklukha, Harnisch, Polegoshko - Borzecki, Varejcka, Eliaš - Hengelmüller, Maier, Vogt
7
Branky a nahrávky: 25. Vala (Krajíček, Adam), 30. Pigl (Brož), 63. Piskač (Rašín) – 13. Eham (Peterka, Hede), 15. Eliaš (Varejcka), 17. Varejcka, 34. Harnisch (Nyman), 40. Peterka (Hede), 43. Eham (Hede, Peterka), 46. Hede (Nyman, Peterka). Rozhodčí: Kopeček – Polák, Klouda. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:7.

Průběh utkání

V prvních dvou zápasech proti Kometě suverénní Salzburg si první šanci vytvořil v polovině úvodního dějství, ovšem Javůrek proti Hengelmüllerově kličce výborně zasáhl. Dukla následně nevyužila přesilovku a naopak při svém oslabení inkasovala, když Josef Eham dorazil střelu Hedeho od modré za záda gólmana. Tato trefa odstartovala kanonádu hostí. Salzburg nedlouho poté trefil tyčku, aby po vyhraném buly bleskově nasměroval puk do sítě Juraj Eliáš. Třetí gól v rozmezí necelých čtyř minut zařídil Filip Varejcka který se prosadil kolem gólmanova betonu - 0:3. Jihlava mohl a v poslední minutě snížit, ale rozhodčí jejich radost přerušil, jelikož před gólem viděl přihrávku rukou

Do druhé třetiny vstoupila trošku jiná Dukla. Těžko říct, zda byl v kabině vítr či nikoliv, ale za deset minut už to bylo jen o gól. Tomáš Vala se trefil parádně pod břevno a nechal velký průchod gólovým emocím. Jihlavští začali pořádně šlapat a Rakušané najednou nevěděli, která bije. Dukla svého tlaku využila přesně ve 30. minutě, kdy Tomáš Pigl po Brožově přihrávce ztrestal nekonzistentní obranu soupeře. Domácí mohli vzápětí vyrovnat v přesilovce, ale své šance nevyužili a naopak RedBull trestal, když se z ojedinělého brejku hostí prosadil Tim Luca Harnisch. Jihlava se znovu mohla dotáhnout na rozdíl jedné branky, jenže v přesilovce opět mohla žehrat na špatnou koncovku. Asi definitivní zlom nastal v čase 39:15, kdy Bouška chyboval před brankou, Hede ho připravil o puk, předal jej Jasonu Johnu Peterkovi a bylo to opět o tři branky - 2:5.

Hosté si navíc do třetí části přenesli větší část dvouminutové přesilovky za vyloučení Pigla a po jejím skončení šel na trestnou i Vala. A to už Salzburg trestal. Hede, podobně jako v pondělí proti Motoru útočník Chlubna, ve stoprocentní šanci nezazmatkoval, ale našel zcela volného Josefa Ehama a ten zasunul puk do prázdné klece. Nedlouho poté, při hře čtyři na tři ve prospěch RedBullu, padl poslední gól utkání. Další využitou přesilovku měl na svědomí Nikolai Elis Hede, který ránou pod víko zakončil hezký ťukes s Nymanem a Peterkou. V závěru mohl ještě snížit Vala, který měl možnost trestného střílení, ale svůj druhý gól v utkání nepřidal - 2:7.

Tým z dílny mecenáše Dietricha Mateschitze, stejně jako v prvním utkání proti Kometě, nakonec nezvládl prodloužení a Jihlava tak zapsala alespoň cenný bod. Červenožlutí dostali výhodu přesilové hry, kterou zužitkoval po Rašínově pasu Daniel Piskač – 1:0.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): S výkonem jsme spokojení, i když se to přes prohru v základní hrací době neříká snadno. Druhou třetinu jsme odehráli dobře, rozdíl mezi námi a Salzburgem byl ale v provádění akcí, zakončení a přihrávkách. Kluci zápas výborně odmakali, nechali na ledě všechno a bod v prodloužení si zasloužili. Za to jim děkujeme.