3:2
(0:1, 2:1, 1:0 - N 0:0 - 0:1)

Junioři prohráli gólem z předposlední minuty. Ve Žďáru pak urvali bod na nájezdy

20.09.2018 / Anna Růžičková

Jihlavští hokejisté vstoupili do dalšího zápasu extraligy dorostu velice dobře a první třetinu zvládli lépe než Žďár, když je poslal do vedení Dominik Adam. Ve dvaadvacáté minutě zvýšil jihlavské vedení Vítězslav Brož, ovšem hned vzápětí domácí snížili na na konci třetiny vyrovnali na 2:2. Rozhodnutí zápasu přišlo v 59. minutě, kdy domácí v přesilovce urvali tři body - 3:2. Dukle tak zbyl alespoň bod útěchy v podobě vítězství na samostatné nájezdy, které rozhodl Lukáš Mareš a Plameny si na jihlavského brankáře Jana Javůrka nepřišly ani jednou - 0:1.
20.09.2018 18:00, DHL extraliga juniorů - 9. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Radosta – Černohorský, Mikulík, M. Filip, Klodner, Klusáček, Budín – J. Filip, Konečný, Vojinovič, Jedlička, Pětník, Jindra, Tlačil, Kavický, Puczek, Bačo, Nikolič, Vašíček
3

HC Dukla Jihlava

Javůrek – Piskač, Chvátal, Bouška, Marek, Smolko, Rašín, Mareš – Brož, Vala, Zadražil, Krajíček, Adam, Čermák, Juda, Menšík, Pigl, Barák
2
Branky a nahrávky: 23. J. Filip (Vašíček, Vojinovič), 37. Černohorský (Tlačil, Konečný), 59. Konečný (J. Filip) – 16. Adam (Piskač), 22. Brož (Čermák, Rašín), rozh. náj. Mareš. Rozhodčí: Vrba - Měkýš, Brzobohatý. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 36:43. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

Do samotného utkání vstoupily oba týmy velmi odhodlaně. Domácí se ze začátku první třetiny dostali hned do dvou krásných šancí, ale na jihlavského gólmana nevyzráli. V čase 15:08 otevřel za hosty skóre utkání Dominik Adam, který se prosadil střelou z pravého kruhu. Do konce třetiny se ještě párkrát vylučovalo, ale žádná změna skóre nepřišla. Do kabin tedy odcházeli spokojenější hokejisté Dukly.

Necelé dvě minuty po začátku druhé části zápasu přišlo vyloučení na straně domácích Plamenů. Hostům se v čase 21:59 podařilo faul žďárského Matěje Mikulíka potrestat gólem na 0:2. Prosadil se tentokrát Vítězslav Brož. Plameny ale na inkasovanou branku velmi rychle odpověděly. V čase 22:56 dostal Jakub Filip přesnou přihrávku a z levého kruhu zavěsil nad rameno brankáře Javůrka. Tři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky se domácím podařilo srovnat skóre utkání na 2:2. Jakub Černohorský dostal chvíli po vhazování přihrávku na modrou čáru a střelou z levé strany propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poslední třetina přinesla velmi napínavý hokej. V 54. minutě zápasu byli na straně domácích vyloučeni hned dva hráči a hosté dostali příležitost skórovat v přesilové hře pěti proti třem. Tu ale žďárští hokejisté skvěle ubránili. V 58. minutě byl z jihlavského týmu vyloučen Menšík a domácím se v čase 58:40 podařil neskutečný obrat. Necelou minutu a půl před koncem rozhodl Jakub Konečný o vítězi tohoto duelu a zajistil tak svému týmu 3 body do tabulky.

Nadstavbové prodloužení nerozhodlo o tom, kdo získá bonusový bod, a tak utkání pokračovalo do samostatných nájezdů. V těch byli úspěšnější hosté a rozhodující gól vstřelil Lukáš Mareš. Dukla si tedy ze žďárských Bouchalek nakonec odvezla alespoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme odehráli velice dobře, vyhráli jsme jí 1:0. Ze začátku druhé třetiny jsme navíc využili přesilovku, ale bohužel výsledek 2:0 jsme nedokázali udržet. Padesát vteřin po našem druhém gólu jsme hned inkasovali po chybě, kdy jsme se hned vrátili do obranného pásma a nepokryli jsme třetího hráče. Za stavu 2:2 jsme měli pět minut před koncem třetí třetiny přesilovku pět na tři, kdy jsme ale nesmyslně vymýšleli přihrávky do prázdné brány, než abychom vystřelili. Naopak minutu před koncem jsme vyrobili zbytečný faul, který soupeř potrestal a zápas vyhrál. Z devíti nájezdů pak padl jeden gól a zaplaťpánbůh pro nás. Ale to, že z devíti nájezdů padne jeden gól, to o něčem svědčí...

Jaromír Pytlík (trenér SKLH Žďár nad Sázavou): „My jsme dneska měli náročnější program, protože jsme včera absolvovali testy Českého svazu ledního hokeje. Kluci působili trošku unaveným dojmem. Udělali jsme několik faulů a hráli hodně v oslabení. Jsem rád, že jsme dokázali ubránit oslabení pět na tři. Těsně před koncem jsme rozhodli o tom, že tři body zůstávají tady ve Žďáře. Myslím si, že po tom průběhu je to pro nás dobré - máme tři body. Trošku mě mrzí ty nájezdy, ale to je trošku loterie."