V Jihlavě proběhl zářijový termín oblíbené akce Týden hokeje – Pojď hrát hokej

21.09.2018 / Jiří Jungwirth

V rámci rozvojového projektu Českého hokeje „Pojď hrát hokej“ proběhla na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě již čtvrtá akce „Týdne hokeje“, jejímž smyslem je ukázat lední hokej co nejvíce dětem a rodičům. Během čtvrtého „Týdne hokeje“ našlo ve čtvrteční odpoledne cestu na jihlavský Horácký zimní stadion 32 malých zájemců o bruslení a hru lední hokej.

Kompletní fotogalerie od Markéty Křížové zde

Akce začínala registrací nových potencionálních hokejistů a hokejistek v 16:30 hodin a již v tomto čase si mohly děti prohlédnout na malé hale trénink jejich skoro vrstevníků v kategorii mladší přípravka či na velké hale porovnat rozdíl s kategorií extraligových dorostenců.

Po registraci dětí, kde největší radost dětem udělaly krásné „repre“ dresy, do kterých se většina hned oblékla, ale i další dárky („krekry, magnetky, placky, omalovánky) se rodiče usadili k připravené prezentaci.

Při prezentaci, která začala přibližně v 17:00 hodin, se rodiče dozvěděli vše podstatné o chodu našeho klubu, tréninku, výstroji a měli rovněž možnost shlédnout instruktážní videa, jak se učí malý hokejista.

Děti se během této prezentace vypravily spolu s trenérem na obhlídku stadionu, rolby, šaten a střelnice. Spousta dětí ukázalo přehled v oblasti hokejové výstroje, hokejových utkání a hokejových hráčů.

V 17:30 hodin se děti dočkaly vytouženého vstupu na ledovou plochu, kde se krátce setkaly i s hráči kategorie přípravky. Na stanovištích, při různých hrách se dětem, i za pomoci hrazdiček, věnovalo 8 trenérů přípravky a 4 pomocnice z oddílu krasobruslení. Děti si užily cca 45 minut zábavy, po kterých odcházely s pocitem radosti a spokojenosti v nových dresech domů.


Doufáme, že se s většinou dětí setkáme na dalším tréninku přípravky, který se koná hned tuto neděli 23.9.2018 v 8:45 hodin na zimním stadionu či každé další úterý a neděli, kdy probíhá pravidelný trénink nejmladší přípravky. Rodičům s dětmi, kteří nestihli zářijový termín „Týdne hokeje“, nabízíme možnost přijít, jak již bylo uvedeno, kdykoliv v úterky či neděli na trénink přípravky.

Již dnes se těšíme na další „díl“ seriálu Týden hokeje, který proběhne v lednu roku 2019.

Tým trenérů mládeže HC Dukla Jihlava

Foto: Markéta Křížová