Organizace Dukly Jihlava pomůže v léčbě malého Štefánka

24.09.2018 / KLUB

Na světě bohužel nejsou pouze radostné a příjemné věci. Dukla se proto rozhodla podpořit jednu z těch smutnějších, mezi které patří příběh ročního Štefana. Ten je od narození postižen na pravou polovinu těla a jeho léčba (Vojtova metoda, lázně apod.) stojí nemalé finanční prostředky. Organizace HC Dukla Jihlava se Štefánkovi a jeho rodině rozhodla pomoct. Hráči, realizační tým a vedení klubu mezi sebou vyberou částku a před zápasem Dukla – Třebíč (26.9.2018 od 17:30) předají rodině na ledové ploše šek.

Příběh malého Štefánka popisuje patron akce Vlastimil Dostálek. „Kromě radostných zpráv jsou i ty nepříjemné. Příběh malého Štefánka trošku znám. S kluky v kabině i s celou organizací Dukly Jihlava jsme se dohodli, že mu trošku pomůžeme. Při porodu totiž prodělal mozkovou příhodu a je ochrnutý na pravou stranu těla. Díky rodině a investic do cvičení se mu dala pravá noha do pohybu, ale pravou ruku má stále nehybnou. Lázně a procedury jsou ale pro rodinu hodně finančně náročné. Proto Štefánka podpoříme, aby mohl absolvovat další lázně, další Vojtovu metodu, ať je jeho ruka v co nejlepším stavu a může fungovat jako normální člověk,“ sděluje jihlavský útočník.

Sbírka pro malého Štefánka samozřejmě potěšia jeho rodiče, kteří velice děkují. „Touto cestou bychom chtěli poděkovat klubu HC Dukla Jihlava za velkou podporu při léčbě našeho syna. Z celého srdce děkujeme a přejeme spoustu sportovních úspěchů. Děkujeme, ať žije Dukla!“ říkají rodiče dojatým hlasem.

Autoři videa: HC Dukla Jihlava