Nové jméno v kádru. Útočné řady posílí Tomáš Havránek, který za Duklu hrál v mládeži

06.10.2018 / Tomáš Lysý

V sezoně 2012/2013 patřil jako čtrnáctiletý k tahounům mladšího dorostu Dukly, tedy kategorie hráčů do 16 let. Ve 21 zápasech nasbíral Tomáš Havránek výborných 27 bodů za 14 gólů a 13 asistencí. Poté odešel odchovanec žďárského hokeje do Komety Brno, kde slavil mistrovský titul a před touto sezonou putoval do Karlových Varů. Nyní opět obleče červenožlutý dres, míří totiž do Jihlavy na hostování z Energie na dobu neurčitou s tím, že tým z lázeňského města si ho může kdykoliv stáhnout zpět. „Tomáše znám dlouhou dobu, sleduji ho celou jeho hokejovou kariéru. Teď moc nehraje, chceme mu hokejově pomoct. Zároveň tím řešíme i problémy s našimi dlouhodobě zraněnými hráči,“ sděluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.
Foto: Ivo Dostál/hc-kometa.cz

V mladším dorostu sezony 2012/2013 nastupovala tehdy hodně nadějná generace hráčů. Tomáš Havránek se tak v jednom týmu znovu potká s tehdejšími spoluhráči - Lukášem Andělem, Davidem Čermákem, Davidem Váňou nebo Lukášem Marešem. Do kádru tehdy patřili i další šikulové jako Ondřej Najman, Pavel Kousal, Jiří Bambula, Tomáš Mejzlík nebo gólmani Jakub Škarek s Josefem Kořenářem. „Tomáše znám dlouhou dobu. Nakonec prošel i krajskými výběry Výchovy talentované mládeže. Sledoval jsem ho celou dobu jeho hokejového růstu, pochází ze Žďáru nad Sázavou,“ sděluje Bedřich Ščerban, že angažmá dvacetiletého hráče není nahodilé, ale ví moc dobře, o koho jde. „Teď moc nehraje a byla by škoda, aby hokejově ustrnul. Chceme mu pomoct a zároveň tím řešíme i problémy s našimi dlouhodobě zraněnými hráči,“ komentuje Havránkův příchod do kádru šéf Dukly.

Hokejista, který prošel všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi, přichází do Dukly Jihlava na hostování na dobu neurčitou z Karlových Varů, kam před sezonu přešel z Komety Brno. V případě, že ho bude Energie potřebovat, může si ho povolat zpět. Pokud se stihnou vyřídit všechny papíry, bude trenérům k dispozici již v sobotu na zápas Poruba – Jihlava.

Jihlavská marodka se totiž před posledním utkáním vyprázdnila sotva z poloviny. Do zápasového rytmu se vrátil Adam Zeman, který vynechal jeden zápas, a Tomáš Jiránek, jenž nehrál od druhého mače sezony proti Motoru, ovšem proti Frýdku-Místku nedohrál. Mimo hru stále zůstává šestnáctiletý Tomáš Chlubna, který by v dalších dnech už mohl začít s lehkým tréninkem, a po zranění skupinou agresorů je dlouhodobě mimo hru útočník Michal Hlinka (otřes mozku). Zdravotní problémy trápí i obránce Davida Váňu, jenž během šesti odehraných zápasů dvakrát musel do kabiny předčasně.

Tomáš Havránek

Věk: 20 let
Post: Útočník
Držení hole: Levá
Minulá sezona:
HC Kometa Brno: 6 zápasů, 0 bodů
HC Kometa Brno, junioři: 6 zápasů, 15 bodů (2+13), účast na ledě +8, 6 trestných minut
SK Horácká Slavia Třebíč: 39 zápasů, 21 bodů (6+15), účast na ledě -6, 24 tr. min.
Reprezentace do 20 let: 8 zápasů, 5 bodů (2+3)
Reprezentace do 19 let: 8 zápasů, 8 bodů (2+6)

Tomáš Havránek byl v sezoně 2012/2013 tahounem mladšího dorostu Dukly, kde měl průměr přes jeden bod na zápas. Foto: Archiv hcdukla.cz

S brněnskou Kometou získal dvacetiletý útočník jeden mistrovský titul, když v sezoně 2016/2017 okusil dva zápasy v play-off. Foto: hc-kometa.cz