Krasobruslařky natáčela televize. Tančily na zaplněném koupališti

30.10.2018 / Michal Boček/Jihlavské listy

Projekt spolupráce jihlavského a rakouského klubu plní očekávání! Spolupráce krasobruslařek klubů Dukla Jihlava mládež a UETV St. Pölten téměř jistě ponese ovoce. Ukázal to již premiérový ročník společných tréninků a soustředění. Podle názoru jihlavských trenérek splnil česko-rakouský projekt „Skate Across the Region“, zaštítěný Fondem malých projektů Kraje Vysočina, očekávání do něj vkládaná. „Děti se rozbruslily do nové sezony, a zároveň poznaly nové doplňkové kreativní činnosti, například fitness v tanečním pojetí, či výuku divadelního výrazu v Horáckém divadle,“ přiblížila hlavní trenérka oddílu Věra Paulusová.

První týdenní soustředění uspořádala Jihlava. Přizváni byli odborníci z oblasti vrcholového krasobruslení (K. Kamberská), divadelní choreografie (D. Musilová, T. Rychetský) a fitness tance (D. Šťastná). Děti měly zajištěno odborné sportovní vedení i společensko-kulturní vyžití.

„Celý program probíhal v radostné atmosféře očekávané spolupráce a vzájemného poznávání,“ prozradila trenérka Linda Haferníková.

KRASOBRUSLAŘKY Jihlavy a St. Pölnenu si užily v rámci projektu „Skate Across the Region“ spoustu společné zábavy jak při trénincích, tak ve volném čase. Foto: Josef Vorlaufer