První týden přípravy bude poznávací, říká Aleš Polcar

26.04.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava už má kompletní trenérský tandem. Pondělní úvodní trénink jihlavských hokejistů vedl společně s Milanem Chalupou také Aleš Polcar. Bývalý dlouholetý útočník Dukly si vzal týden na rozmyšlenou a pak se klubu upsal na jeden rok.

Při úvodním tréninku udával pokyny především hlavní kouč Milan Chalupa, jeho asistent Aleš Polcar se teprve rozkoukával. „Byl jsem trošku v takovém nervózním opojení,“ usmíval se bývalý jihlavský útočník. „Myslím, že první týden přípravy bude spíš takový poznávací, aby si hráči zvykli na nás a my na ně. Teprve pak se to rozjede naplno.“

Vedení Dukly se Aleši Polcarovi ozvalo začátkem minulého týdne a čtyřicetiletý kouč, který v uplynulé sezóně vedl jihlavský dorost, si vzal několik dnů na rozmyšlenou. „Přemýšlel jsem jestli to vzít nebo ne. Je to pro mě výzva poznat novou trenérskou práci, ale přiznávám, že jsem z toho zároveň trošku nervózní. Nevím co od toho čekat, do teď jsem pracoval především s dorostenci.“ Nakonec nabídku přijal. „Znám prostředí, kluky, terén kde se bude trénovat i zimák, na kterém se doufám bude hrát. V tomhle směru je to pro mě obrovská výhoda. Svého kolegu Milana Chalupu znám jako člověka, jako skvělého hráče i super trenéra, a myslím, že lepšího učitele bych si nemohl přát.“

Na první trénink do haly jihlavského Startu dorazilo 23 hráčů. Z těch, kteří dostali pozvánku k přípravě chyběli pouze tři. Útočník Aleš Padělek byl omluven z rodinných důvodů, právě se totiž radoval z narození druhé dcery, obránce Petr Kuchyňa se zotavuje po operaci kolena a Petr Punčochář se právě v pondělí dohodl na spolupráci s extraligovým Litvínovem.

Hráči, kteří by měli s Duklou absolvovat přípravu na sezónu 2005/2006:
Brankáři: Jaroslav Suchan, Milan Řehoř. Obránci: Rostislav Malena, Jan Šmarda, Tomáš Ficenc, Jiří Dobrovolný, Lukáš Klapka, Přemysl Duben, Martin Lupač, Petr Kuchyňa, Petr Zigmund. Útočníci: Oldřich Bakus, Roman Hlouch, Petr Altrichter, Aleš Padělek, Tomáš Čachotský, Ladislav Rytnauer, Tomáš Dolana, Marián Havel, Jan Hrbatý, Marek Cmunt, Ota Lazorišák, Ondřej Polák, Jan Rezek.