Výborná gólmanská parta. Maskovaní muži Dukly vyrazili během volna na ryby

10.11.2018 / Tomáš Lysý

Dobrá tradice pokračuje. V posledních sezonách se stalo pravidlem, že gólmani A-týmu drží při sobě a tvoří dobrou partu. Stejně je tomu i v letošní sezoně. Dvojice Jan Brož a Niklas Lundström vyrazila se šéftrenérem jihlavských gólmanů Petrem Jarošem na ryby. A stejně jako se oběma gólmanům daří v sezoně, tak jim to šlo i na rybách. Úlovek v podobě velkého kapra je toho důkazem. „Nálada mezi gólmany je super. Tyto společné akce nás ještě více semknou. Kluci využijí každou možnost ke zdravému soupeření, spolu s Danielem Šťastným si na suché přípravě dáváme bitvy v mini tenisu a kolikrát je to jak finále Wimbledomu,“ směje se Petr Jaroš, který dodává, že parta spolu chodí na společné večeře do Steak house a jednou za dva týdny hraje badminton a squash. Jihlava inkasovala nejméně v celé Chance Lize a Jan Brož je dle procentuální úspěšnosti nejlepším gólmanem celé soutěže.

Čtyři nuly Jana Brože, jedna nula Niklase Lundströma. A můžeme pokračovat. Vedle již zmíněné výborné procentuální úspěšnosti „Brožíka“ (92,98%) si v tomto ohledu slušně vede i jeho švédský parťák, který je úspěšností téměř 91% na devátém místě mezi gólmany. Dle obdržených branek pak patří jihlavští maskovaní muži také ke špičce, Honza je druhý (1,74), Nik o příčku pod ním (2,16). Mezi brankáři vládne pohoda, což dokazuje i fotka z tenisových soubojů, kterých se účastní i třetí gólman Dukly Daniel Šťastný a hlavní trenér gólmanů Petr Jaroš.

Práce s gólmany funguje v Dukle dlouhodobě na jedničku. Kariéru zde nastartoval třeba David Honzík nebo Miroslav Svoboda (dnes Nashville Predators), odchovancem jihlavského hokeje je David Rittich (Calgary Flames) nebo Jakub Škarek (smlouva s New York Islanders), od mladšího dorostu chytal v červenožlutém dresu i Josef Kořenář (San José Sharks). O gólmany na všech úrovních se stará kvartet Petr Jaroš, Jan Dršata, Lukáš Sáblík a Daniel Šťastný, který nahradil Romana Peschouta (dnes Vsetín).

Idylka u chytání ryb. Petr Jaroš vyrazil spolu s Nikem Lundströmem, jeho přítelkyní a psem a Honzou Brožem s přítelkyní

Daří se nejen na ledě, ale i při chytání ryb. Parádní to úlovek jihlavské gólmanské party. Foto: Petr Jaroš 7x