1:3
(1:1, 0:0, 0:2 - N 0:1)

Junioři překvapili a v Salzburgu získali plný počet bodů

16.11.2018 / Jaroslav Wollmann

V pátek odehráli svěřenci Karla Nekvasila a Viktora Ujčíka parádní duel. V Salzburgu skončila první třetina nerozhodně 1:1. Ve druhé části se ani jeden z týmů střelecky prosadit nedokázal. Rozhodnutí nabídla 57. minuta, kdy se prosadil Tomáš Vala. Do prázdné brány pečetil výhru 3:1 kapitán Vítězslav Brož. V nadstavbové části získali jihlavští mladíci bonusový bod, kdy se prosadil Miroslav Juda.
16.11.2018 17:40, DHL extraliga juniorů - 13. kolo

EHC RedBull Salzburg

Bugl – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Nyman – Borzecki, Varejcka, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklukha, Polegoshko, Lindner, Maier, Harnisch, Hengelmüller, Peterka
1

HC Dukla Jihlava

Javůrek – Piskač, Moravec, Křišta, Chvátal, Smolko, Trávník, Zvěřina, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Chlubna, Kardoš, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák
3
Branky a nahrávky: 4. Myklukha (Nyman, Peterka) – 10. Rašín (Pigl, Adam), 57. Vala (Pigl, Piskač), 60. Brož, 65. Juda. Rozhodčí: Supper – Bründl, Wimmler. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 23:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili po dlouhé cestě trošku vlažně, ale po brance soupeře jsme celý náš výkon zlepšili a po zásluze vyrovnali. Celý zápas byl bojovný z obou stran, ale my jsme si šli za vítězstvím více. Při druhé brance jsme dobře sehráli přesilovou hru a konec zápasu už si pohlídali. Prodloužení jsme měli rozhodnout hned v prvním střídání, kdy jsme měli dvě tutovky, ale povedlo se nám to až ke konci. Skvěle zachytal Javůrek, ale celý tým podal bojovný a týmový výkon. Výhru jsme si zasloužili.