2:3
(0:0, 2:1, 0:2 - N 0:1)

Ze Žďáru se čtyřmi body! Junioři dokázali obrátit zápas a odpoutat se z posledního místa tabulky

22.11.2018 / Anna Růžičková

Důležitý zápas na ledě Žďáru nad Sázavou měli junioři od 26. minuty, kdy se trefil Martin Zadražil, dobře rozehraný. Domácí to ale nepoložilo a ještě do konce třetiny překlopili utkání na svoji stranu, kdy se v rozmezí dvou minut a 52 sekund prosadil z přesilovky Filip a Jedlička. Jihlava ale neměla zájem jet zpod Zelené hory s prázdnýma rukama a v 48. minutě nejprve srovnala střelou Vítězslava Brože, aby pak v čase 52:21 definitivně rozhodla o třech bodech, které vystřelil Matouš Menšík. Čtvrtý bod v nadstavbě pak v přesilové hře zařídil Tomáš Chlubna.
22.11.2018 18:00, DHL extraliga juniorů - 19. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Radosta (61. Kulich) – Černohorský, Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Zemčenkov – Filip, Konečný, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Tlačil, Bačo, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
2

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Chvátal, Smolko, Trávník, Rašín, Mareš – Brož, Vala, Zadražil, Menšík, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Adam, Čermák, Juda, Pigl
3
Branky a nahrávky: 34. Filip (Černohorský, Tlačil), 37. Jedlička (Jindra, Vlk) – 27. Zadražil (Brož, Kardoš), 48. Brož (Rašín, Juda), 53. Menšík (Zadražil, Kardoš), 65. Chlubna (Mareš, Menšík). Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Roupec. Vyloučení: 5:7, navíc Tlačil (ZNS) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 21:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

První třetina přinesla pěkný hokej s velkým množstvím gólových šancí. Většina z nich ovšem přicházela ze strany hostů. Už ve druhé minutě zápasu se hostujícím hráčům podařilo ujet do přečíslení ve dvou proti jednomu, ale celá akce skončila pouze posunutou bránou. V páté minutě prověřil Tomáš Pigl pozornost žďárského gólmana prudkou střelou z první z levého kruhu, ale trefil jen Radostovu vyrážečku. V deváté minutě musel domácí brankář dvakrát zasahovat proti dorážkám hostujícího Judy. 12. minuta přinesla první vyloučení zápasu, a sice postupně na obou stranách po jednom dvouminutovém trestu. Gól ale nepřišel a po závěrečné siréně hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá dvacetiminutovka začala ze strany hostů velmi zostra. Ve 22. minutě se totiž Dukla dostala do obrovské šance. Puk nehlídaně poskakoval u brankové čáry a jeden z jihlavských hokejistů mohl zakončovat do zcela odkryté brány. Domácí brankář ale předvedl neuvěřitelný zákrok, když se na poslední chvíli zorientoval a v otočce zachytil puk do lapačky. V čase 26:01 se ale tlak na domácí bránu hostům vyplatil. Z levé strany žďárské brány se před Radostou dostal k puku Martin Zadražil a bez problémů zavěsil nad levou ruku domácího brankáře. Ve 33. minutě byl vyloučen hostující Adam za podražení a domácím netrvalo dlouho faul jihlavského útočníka potrestat. V čase 33:58 sehrály Plameny pěknou kombinaci, zásluhou Jakuba Filipa využily přesilovou hru a srovnaly skóre na 1:1. O necelé tři minuty později, v čase 36:50, přišel ze strany domácích obrat. Z levé strany se střelou z velkého úhlu prosadil Maroš Jedlička. Domácí tedy na přestávku odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Poslední třetina přinesla na žďárský zimní stadion velmi napínavý hokej. V čase 47:49 hosté potrestali nedovolený zákrok domácího Jana Tlačila a srovnali stav na 2:2. Z vrcholku pravého kruhu se tentokrát prosadil Vítězslav Brož. V čase 52:21 přišla studená sprcha pro domácí Plameny. Dukle se podařilo získat zpět jednogólový náskok poté, co jihlavští šikulové předvedli krásnou akci. Zadražil zavezl puk na levý kruh, odkud přihrál Matouši Menšíkovi. Ten z pravé strany brány přesně zavěsil nad Radostovo rameno. Necelé čtyři minuty před závěrečnou sirénou si trenér domácího Žďáru vyžádal oddechový čas. Plameny poté předvedly ještě pár nadějných šancí, ale Javůrek v bráně svůj tým podržel.

Následovala nadstavba v podobě pětiminutového prodloužení. Oba týmy se dostaly do pěkných šancí, ale když byl na začátku 65. minuty vyloučen Jan Tlačil za nesportovní chování, hosté nezaváhali a překonali domácího gólmana - tentokrát už Tomáše Kulicha - naposledy v zápase. Tím si zajistili bonusový bod do tabulky a také to, že v ní přeskočili svého dnešního soupeře. Žďár tedy po dnešním utkání zakončuje skupinové boje na poslední příčce.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme velice dobrou první třetinu, ale zase jsme nedali branku. Ve druhé části jsme měli nějaký tlak, ale Žďár dokázal využít dvě šance z toho mála, co měli. Tím nám odskočili na stav 1:2, ale odehráli jsme velice dobře třetí třetinu, kdy jsme po zásluze otočili zápas ke třem bodům. Tím jsme navázali i na prodloužení, kdy jsme na konci zápasu rozhodli o čtyřech bodech.