Dukla se zapojí do Charitativního týdne. Přineste na zápas proti Benátkám nepotřebné hračky či knihy

25.11.2018 / Tomáš Lysý

Charitativní týden druhé nejvyšší české hokejové soutěže, nyní Chance Ligy, jde do třetího pokračování. Prvoligové kluby opět mohou pomoci dobré věci. Každý klub daroval předměty do speciální dražby, jejíž výtěžek získá Klokánek – Fond ohrožených dětí. Dukla poskytla do aukce hned pět předmětů, viz. níže. To ale není vše. Při utkání Dukly proti Benátkám (26.11. od 17:30) bude na Horáckém zimním stadionu u vstupu C (z parku) u vystaveného automobilu připraven box označený logem Charitativního týdne, do kterého budou moct fanoušci odkládat nepotřebné hračky, plyšáky, knihy apod. Předměty se pak rozdají oblastním sdružením či nemocnicím. Společnost Chance, titulární sponzor první ligy, navíc za každého fanouška, který v rámci Týdne dorazí na hokej, přidá k výtěžku aukce jednu korunu.

Sbírka na stadionech

Box, do kterého budou moct návštěvníci darovat plyšáky, knihy, hračky a cokoliv jim podobného, bude umístěn na Horáckém zimním stadionu u vstupu C (vstup z parku). U vystaveného vozu společnosti Auto Bupi (tzn. hned vedle stánku s občerstvením a u plochy pro vozíčkáře) bude připravena velká krabice označená logem 3. Charitativního týdne Chance Ligy. Sledujte v pondělí sociální sítě Dukly, pro lepší orientaci toto místo vyfotíme.

Předměty z vybrané sbírky na stadionech se následně rozdají oblastním sdružením či nemocnicím. Dárky tak před Vánocemi někomu udělají radost.

Dražba předmětů

Prvoligové kluby již poukázaly předměty do dražby, jejíž výtěžek získá Klokánek – Fond ohrožených dětí. Draží se velice zajímavé artefakty. Mezi nejcennější trofeje, které si dražitel uzme, patří bezesporu hraná hokejka kapitána Dukly Jihlava Tomáše Čachotského nebo hraná hokejka jednoho z nejlepších prvoligových kanonýrů Vlastimila Dostálka. Dukla do charitativní aukce poskytla také plakát-kalendář na rok 2019 s podpisy hráčů A-týmu, dále šálu ze speciální edice, která také bude podepsaná celým týmem, a na své si mohou přijít i sběratelé kartiček. V dražbě je set kartiček Dukly z extraligové sezony 2017/2018 od OFS Cards. Aukci najdete na tomto odkazu a potrvá do soboty 8. prosince 2018.

Originální hraná hokejka Tomáše Čachotského je rozhodně cenným sběratelským artefaktem. Foto: Tomáš Lysý

1 Kč za každého návštěvníka

Společnost Chance, titulární sponzor první hokejové ligy, přispěje na dobrou věc také. Za každého fanouška, který v rámci Charitativního týdne Chance Ligy dorazí na hokej, přidá k výtěžku z aukce jednu Kč. Vy, návštěvníci, tak pomůžete samotnou účastí na stadionech. Jelikož Charitativní týden začal už v sobotu 24. listopadu, bude se do výtěžku počítat už návštěvnost na 27. kole, která činila dohromady 11215 fanoušků, činí příspěvek 11215 Kč.

Vice o Charitativním týdnu Chance Ligy čtěte zde.