Jsem maximálně spokojen. Tým má vynikající charakter, sděluje Bedřich Ščerban

03.12.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Tradiční hodnocení jednatele za kalendářní měsíc jsme nyní o dva dny prodloužili. Důvodem jest, že Dukla hrála první prosincový den na ledě Slavie a výhrou 4:2 uzavřela zároveň první polovinu soutěže. Za listopad 2018 nasbírala Jihlava nejvíce bodů ze všech účastníků Chance Ligy a po půlce základní části vede s náskokem tří bodů na Kladno, které má odehráno o zápas více. „Jsme spokojení s umístěním, s počtem bodů, se začleněním hráčů, které jsme přivedli, a s tím, že máme málo obdržených branek. Tým má vynikající charakter a s vývojem sezony můžeme být spokojení,“ sděluje Bedřich Ščerban s tím, že jedinou dílčí kaňkou jsou zranění a nemoci hráčů.

„Za listopad jsme maximálně spokojení. Tento měsíc byl zatím v letošní sezoně nejvydařenější i přes to, že jsme se museli potýkat se zraněními a nemocemi,“ začíná hodnocení třetího kalendářního měsíce nového ročníku Chance Ligy jednatel klubu Bedřich Ščerban a jeho slova jsou jasně potvrzená. Za listopad nezískal žádný tým soutěže více bodů než Dukla, která z 8 zápasů nasbírala 20 bodů z 24 možných. A dále, redakce hokej.cz vyhlásila právě HC Duklu Jihlava týmem za měsíc listopad.

Jihlavští hokejisté dokázali spolu s posledním říjnovým mačem udělat sérii 9 výher v řadě, během kterých Dukla inkasovala jen 13x a dvakrát udržela čisté konto. Celkem mají svěřenci trenérů Vlka a Zemana od 13. října výbornou bilanci, když vyhráli 14 ze 16 zápasů, a v celkovém součtu poloviny soutěže vedou o tři body před Kladnem (jenž má zápas navíc) a o osm bodů před duem Motor – Prostějov. „Jsem spokojený s umístěním, s počtem bodů, s tím, jak se etablovali hráči, které jsme přivedli. Jsme spokojení, že dostáváme málo gólů, máme málo obdržených branek. Charakter týmu je dobrý, co dobrý – vynikající. V téhle fázi můžeme být spokojení s tím, jak se sezona vyvíjí a jak všechno běží,“ neskrývá spokojenost jednatel klubu.

Kaňkou je nevydařený zápas ve Vsetíně. Jihlavští hokejisté během sezony třikrát nadělovali (Motoru 7:0, Kadani 7:0, Prostějovu 8:2), avšak na Lapači musela zkousnout debakl Dukla (2:9). „To byl víkend, kdy se nám nic nedařilo. A nejen na ledě přes gólmany, obránce a útočníky, ale i tak, jak jsme to zhodnotili na vedení. Já jsem se třeba zranil v exhibici... Zápas ve Vsetíně jsme hodnotili slovy, že se k němu nemá vůbec smysl vracet, protože tam bylo všechno špatně. Hodili jsme ho za hlavu. V dalším zápase doma to trošku bylo vidět, ale díky bojovnosti kluci dokázali dotáhnout utkání proti Benátkám do vítězného konce a z debaklu se dostat,“ připomíná Bedřich Ščerban, že tým otáčel po Vsetíně doma proti liberecké farmě z 0:2 na konečných 3:2 sn. Trenér Petr Vlk po tomto utkání řekl, že si hráči odpočinou a v dalším zápase „už to budeme zase my,“ což se potvrdilo – Dukla zaslouženě vyhrála 4:2 na Slavii, odkud si předtím odvezl výprask 3:7 právě Vsetín...

Co se od začátku úplně nelepší, je zdravotní stav. Na prstech jedné ruky by se daly spočíst zápasy, ve kterých měli trenéři k dispozici kompletně celý A-tým. „Letos nás bohužel hodně pronásledují zranění, někdy i dlouhodobější. Museli jsme požádat některé kluby, zda by nám pomohly. Pokud nám na pomoc někdo kývne, tak je to vždycky oboustranná spolupráce - zavázali jsme se, že když bude potřeba, tak zase pomůžeme my,“ vysvětluje šéf Dukly, který je spokojen také s přínosem nových hráčů. „Zatím se nám opravdu daří. Když někoho přivedeme a nebo nám někdo přijde vypomoct, tak je to hráč, který velmi lehce zapadne do kabiny a okamžitě se stane přínosem. Doufám, že tahle šťastná ruka nás bude provázet ještě dlouho,“ přeje si Bedřich Ščerban.

Začátkem prosince jsou mimo hru obránce David Váňa a útočník Martin Osmík – oba dva mají zranění ruky, které jim vystaví stopku na další cca 3 týdny. Menší komplikace trápí i produktivního forvarda Matěje Pekra, k dispozici nyní nebude ani zkušený obránce David Kajínek. Naopak do plného tréninkového procesu se vrací kapitán Tomáš Čachotský a další útočník Tomáš Chlubna vypomáhá juniorskému týmu, který se v listopadu výsledkově výrazně zvedl.

Slovo jednatele za měsíc listopad 2018 a za první polovinou základní části Chance Ligy

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla