1:3
(0:1, 1:2, 0:0 - N 0:1)

Junioři vinou špatných přesilovek prohráli doma s Hradcem Králové

07.12.2018

Jihlavští hokejisté nevstoupili do zápasu špatně, měli šance, ale jako první se prosadili hosté. Když se zdálo, že první třetina skončí bez branek, skóroval v 17. minutě Tadeáš Pinkas. Dukla srovnala pět minut po přestávce v signalizované výhodě, prosadil se Jakub Krajíček. To byl ale po hříchu jediný úspěch domácích. Vítězný gól Mountfieldu HK totiž vstřelil nedlouho poté v oslabení Vojtěch Síla a Jihlava na konci dvacetiminutovky nejenže nevyužila pětiminutovou přesilovku, ale ještě v ní inkasovala. Závěrečnou část si už Královehradečtí pohlídali a slaví tak výhru 3:1. Nastavení skončilo po PĚTI sekundách, když Mountfield HK vyhrál buly, Poppel našel Vojtěcha Sílu a Dukla tak znovu skončila bez bodu.
07.12.2018 18:00, DHL extraliga juniorů - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Javůrek – Moravec, Rašín, Chvátal, Piskač, Smolko, Trávník, Zvěřina – Barák, Juda, Brož – Chlubna, Krajíček, Menšík – Doležal, Čermák, Kardoš
1

Mountfield HK

Sajdl – Janoušek, Kukla, Naar, Voňka, Perička, Pěnčík – Pajer, Pinkas, Síla – Poppel, Kašpar, Janda – Jušta, Dominik Šedivý, Hrabčák
3
Branky a nahrávky: 25. Krajíček (Rašín, Barák) – 17. Pinkas (Poppel, Kukla), 29. Síla, 40. Naar (Šedivý), 61. Síla (Poppel). Rozhodčí: Král – Komínek, Brzobohatý. Vyloučení: 4:3, navíc Brož (JIH) 10 minut a do konce utkání - Janoušek (MHK) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 89. Střely na branku: 21:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas se dá rozdělit na dvě poloviny. První polovina byla z naší strany dobrá. Dostávali jsme se do šancí, bohužel jsme je nedokázali využít. Druhá půlka začala vyloučením našeho kapitána za řeči, což se nesmí stávat! Tím, že chyběl, byly rozházené lajny pro následnou pětiminutovou přesilovku. Od této chvíle nebylo v naší hře to, co jsme chtěli, co jsem hráli v první půlce, jelikož prostě pořád hrál někdo s někým jiným. Hradec si vítězství ve třetí třetině hodně dobře pohlídal. Nevymýšleli, dobře bránili, okamžitě házeli puk pryč a hráli na brejky. Povedlo se jim vyhrát a můžeme mu jen pogratulovat. Zápas rozhodly naše přesilovky, ve kterých jsme dvakrát inkasovali na 1:2 a 1:3.