Dukla předala sbírku věcí z Charitativního týdne Dětské diabetologické ambulanci

16.12.2018 / KLUB

Určitě si pamatujete na Charitativní týden Chance Ligy, který měl letos v listopadu již třetí pokračování. Na všech stadionech druhé nejvyšší české hokejové soutěže probíhala sbírka (hračky, knížky, plyšáci apod.), zároveň se na webu sportovniaukce.cz dražily pro dobrou věc hokejové propriety, které vynesly částku téměř 60 tisíc Kč.
Při utkání Dukla – Benátky přinesli diváci na vybrané místo tři plné krabice knížek, hraček, autíček či plyšáků, další pytel plyšových hraček věnoval v týdnu po utkání pan Jan Zoubek. Klub během zápasu proti Havířovu předal všechno vybrané potřebným, konkrétně Dětské diabetologické ambulanci Nemocnice Jihlava, která pořádá Tábory pro děti s diabetem.

Foto: Nela Dittrichová

Již 23 let pořádá dětská diabetologická ambulance Nemocnice Jihlava tábory pro děti s diabetem. Od roku 1993 se uskutečnilo celkem 23 letních, 8 zimních a 2 zahraniční pobyty. Diabetické děti se většinou nemohou vzhledem k náročné léčbě účastnit školních výletů, škol v přírodě či táborů. Diatábory se staly vhodným místem, kde děti získávají potřebné návyky pro kvalitní život s cukrovkou. Pod vedením lékařů - diabetologů a odborných sester děti získávají zkušenosti jak upravovat inzulínové dávky při změněné fyzické zátěži. Dochází u nich ke zlepšení zdravotního stavu a zvýšení tělesné zdatnosti. Nedílnou součástí diatáborů je i edukace. Po celý den získávají děti množství informací o léčbě diabetu, osvojují si výpočty hodnot jednotlivých složek stravy, učí se odhadovat fyzickou náročnost různých sportů a následné dopady na glykémii.

Na zápasu budou přítomní přímo organizátoři veškerého dění – primář a dvě diabetologické sestry.

Video o diatáborech