4:3
(0:1, 1:0, 3:2 - N 0:0 - 1:0)

Junioři sahali po bodu, nakonec se domů vrací s prázdnou

21.12.2018 / Michal Konvalina

V pátek zajížděli svěřenci Karla Nekvasila na led Mladé Boleslavi. Duel začali dobře a dostali se během úvodní dvacetiminutovky do vedení. Po čtyřiceti minutách ale domácí družina srovnala krok. Gólovou přestřelku nabídla poslední dvacetiminutovka, domácí odskočili o dvě branky, ale jihlavští mladíci zabrali a během necelé minuty srovnali na 3:3 zásluhou první branky mezi juniory z hole Davida Moravce. Nadějný výsledek ale hosté neudrželi a Středočeši si připsali tři body za výhru 4:3. V nadstavbové části byli domácí šťastnější a získali i čtvrtý bonusový bod.
21.12.2018 17:00, DHL extraliga juniorů - 26. kolo

BK Mladá Boleslav

Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška, Hovorka, Rudolph – Zajíček, Schulz, Závora, Dlask, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma
4

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Moravec, Chvátal, Smolko, Trávník, Zvěřina, Rašín – Brož, Vala, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Doležal, Čermák, Juda, Pigl, Barák
3
Branky a nahrávky: 30. V. Houška (M. Houška, Klikorka), 52. Grim (Vasilev, M. Houška), 53. Moravčík (M. Houška, Foerster), 57. Foerster (Grim), rozhodující nájezd Klikorka – 7. Krajíček (Vala, Rašín), 54. Piskač (Brož), 55. Moravec (Kardoš, Juda). Rozhodčí: Škrobák – Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Už od úvodních minut se na mladoboleslavském stadionu hrál rychlý hokej v dobrém tempu z obou stran. Vyložené šance ale chyběly, v průběhu první dvacetiminutovky nebyla k vidění v podstatě žádná. Přesto padl gól, a to do sítě domácího týmu. Po šesti odehraných minutách hosté vytvořili tlak na branku Zeithamla, domácí brankář nedokázal puk dokonale přikrýt a důrazný Jakub Krajíček jej dokázal dorazit na místo určení. Domácí mohli odpovědět v přesilové hře, s tou si ale jihlavská obrana v čele s jistě chytajícím gólmanem Chaloupkem poradila. Po dvaceti minutách tak hosté z Vysočiny vedli nejtěsnějším možným rozdílem.

Do druhé části vstoupili domácí jako vyměnění a neustále se tlačili do útoku. Svou aktivitou často zaměstnávali brankáře Chaloupka, o kterého se však výpady Bruslařů dlouho zastavovaly. Jeho kouzlo vydrželo přesně do poloviny utkání. V čase 30:00 si puk na modré čáře vzal Vladislav Houška, narazil si s Moravčíkem a vypálil přesně nad rameno jihlavského gólmana. Celkem trvala převaha Boleslavi zhruba patnáct minut, ke konci druhého dějství se do hry zase víc a víc dostávali i hosté. K narušení tempa domácích jim pomohly i menší tresty, v posledních pěti minutách padlo pět vyloučení. Do završení čtyřicáté minuty však už další branky nepadly a ukazatel skóre hlásil vyrovnáno.

Třetí třetina nabídla nejvíc vzrušení – padlo celkem pět branek a nechyběla ani hromadná strkanice. Domácí tým mohl jít do vedení už po třech minutách, když v přesilovce pálil Dotter a odražený puk dostal jeden z jeho spoluhráčů do branky. Ještě předtím ale sudí přerušili hru, mysleli, že gólman má puk v moci. Na regulérní góly došlo až později. Domácí tým odskočil slepenými brankami Jakuba Grima a Andreje Moravčíka do vedení 3:1. Po dalších dvou minutách však bylo znovu vyrovnáno, prosadili se hostující Daniel Piskač a David Moravec. Potom došlo na onu melu, kdy byli vyloučeni dva hráči na každé straně. Strkanice zjevně víc nabudila domácí, kteří tři minuty před koncem rozhodli o výhře, trefil se Petr Foerster.

V nadstavbovém prodloužení mohl pojistit stoprocentní bodový zisk Bruslařů Samuel Dotter, který po Foersterově nápadité nahrávce zpoza brány vstřelil gól. Ten však neplatil, jelikož jihlavská branka byla v té době posunuta ze své obvyklé polohy. O bonusovém bodíku tak rozhodly až nájezdy. V nich se jako jediný trefil ve druhé sérii domácí Karel Klikorka. Brankář Zeithaml vychytal všech pět nájezdníků Dukly, a celkem tedy Boleslav zapsala všechny čtyři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „Trochu se opakoval ten čtvrteční zápas, odskočili jsme o dva góly a mohli jsme si ten závěr lépe pohlídat. Bohužel jsme si to v obou případech zkomplikovali, Jihlavě jsme dokonce dovolili vyrovnat. V závěru se k nám možná přiklonilo štěstí, že jsme to utkání zvládli. To je před reprezentační pauzou určitě dobře. Bod navíc nám proti Žďáru utekl, teď jsme ho získali. V těchto dvou zápasech jsme chtěli udělat šest bodů, máme sedm, což je dobře. V novém roce nás čekají ještě dva zápasy doma a potom dlouhá série venku, takže domácí prostředí chceme, pokud možno, bodově co nejvíc zúročit, abychom na ty venkovní zápasy mohli jet klidnější. Samozřejmě se ale všude budeme snažit bojovat o body.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Soupeř opticky asi vypadal lépe než my. Byl spoustu času na kotouči a u nás v pásmu. Na druhou stranu, do tutovek jsme je nepouštěli. Dostali jsme se do vedení, které ale Boleslav stáhla. Potom se ona dostala do dvougólového náskoku a vypadalo to, že je konec. Dvěma slepenými góly jsme ještě vyrovnali, bohužel potom utkání rozhodl jeden nešťastný gól. V prodloužení to bylo asi padesát na padesát, a v nájezdech už jsme bohužel gól nedali, to nemůžeme vyhrát.“