Dukla Jihlava byla netradičním Ježíškem u fanouška Milana, který bojuje s těžkým osudem

24.12.2018 / KLUB

Tři dny před Štědrým dnem Dukla připravila jednomu z fandů velké překvapení a mimořádný start vánočních svátků. Hráči A-týmu David Váňa a Martin Osmík v doprovodu maskota JDýho navštívili doma fanouška Milana a přivezli mu dárky v podobě dresu, minidresů účastnících se hráčů, šály a plakátu s kalendářem. Jihlavský hokejový klub chtěl podpořit snahu Milana v cestě zpět do “normálního” života a motivovat ho k ještě většímu boji s osudem.

Kompletní fotogalerie z návštěvy fanouška Milana

Jednatřicetiletý Milan, který s otcem, bratrem, sestrou a manželkou nechyběli dlouhé roky na takřka žádném domácím zápase Dukly a pravidelně ji podporovali i na venkovních hřištích, měl obrovskou smůlu. Na venkovské tancovačce stál zády k probíhající rvačce. Jeden z jejích aktérů chtěl praštit protivníka a místo toho zasáhl pěstí zezadu do krku nic netušícího Milana. Ten byl následně převezen do brněnské nemocnice a začala jeho dlouhá pouť po hospitalizacích a rehabilitačních zařízeních.

V důsledku rány došlo ke zlomeninám čtvrtého a pátého obratle. Milan tak přestal doslova cítit a ovládat své tělo. K významnějšímu zlepšení došlo až po pěti týdnech, kdy splaskl otok kolem zlomenin a Milan začal hýbat pažemi. Cit a síla v jeho rukou ale stále chybí a tak například banální záležitost jako stravování je pro něj stále obrovský problém. Nyní tráví nejvíce času v Kladrubech na rehabilitaci, kde se ho snaží zkušený tým postupně rozhýbat, ale jde o dlouhý a složitý proces. Zatím stále potřebuje pomoc i při pohybu na lůžku a je odkázaný na kolečkové křeslo a pomoc druhých.

Milan byl z netradiční návštěvy svého oblíbeného klubu opravdu překvapen. Foto: Petr Palovčík

„Kamarádka Monika oslovila Hitrádio Vysočina s prosbou o přenechání dresu z veteránského utkání pro Milana. To už nebylo vzhledem k probíhající soutěži o něj možné, a tak se prosba dostala až k nám. My jsme se rozhodli udělat něco, co snad Milana potěšilo a dodalo mu odvahy do dalších nelehkých dnů,” komentoval zákulisí akce Bedřich Ščerban, jednatel Dukly Jihlava. „Když jsme se dozvěděli, co se Milanovi přihodilo a jak velkým fanouškem je, neváhali jsme s účastí ani minutu. V těchto chvílích si člověk uvědomí, že zdraví je opravdu to nejdůležitější, co máme. Doufáme, že se naše návštěva Milanovi líbila,“ shodli se David Váňa s Martinem Osmíkem, kteří za fanouškem přijeli.

Foto: Petr Palovčík

Samotná nadílka byla pro hlavního aktéra velkým překvapením. O “přepadení” věděla jen jeho žena Šárka. Ta ho dovezla v podvečer z Kladrub a krátce na to do domu vkročila nečekaná návštěva. Milan pak přiznal, že byl překvapen tím, že celá rodina měla na sobě trička s motivy Dukly, ale protože to zas není až tak nic mimořádného, myslel si, že ho chtějí jen vyhecovat k návštěvě sobotního duelu s Třebíčí.

V Dukláckém byla celá rodina. Foto: Petr Palovčík

Že byla motivace úspěšná, o den později potvrdilo i Milanovo fandění na posledním předvánočním zápase, kdy Dukla porazila na nájezdy v derby tým z Třebíče. Milan se zde navíc potkal s Kamilem, s kamarádem z Jihlavy, kterého poznal v nemocnici v Brně.

Milan s rodinou na předvánočním utkání Dukla – Třebíč. Foto: Petr Palovčík

MILANE, držíme palce tobě i celé rodině!

Celá rodina patří k velkým fanouškům Dukly. Honza (na fotce s Davidem Váňou a Martinem Osmíkem) je již několik let bubeníkem v jihlavském kotli. Foto: Petr Palovčík