2:1sn
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Dorostenci Dukly urvali důležité dva body a jsou stále ve hře o play-off

19.01.2019

Dorostenci Dukly sehráli důležitou bitvu s Mladou Boleslaví, která je lídrem skupiny D a právě nejlepší tým této skupiny postoupí do play-off. Během dvou třetin se do statistik zapisovala pouze vyloučení, ale žádný gól. Závěr naopak vše vynahradil. Hosté využili kratičkou přesilovku a čtyři minuty před koncem je poslal do vedení Jindřich Plíšek. Dukla se ale nevzdala a 54 sekund před koncem také využila přesilovou hru, když srovnal Marek Melenovský. Utkání, ve kterém vyčnívali oba gólmani, nakonec dospělo až do trestných střílení, které vyhrála domácí ekipa 3:1 a rozhodující trefu obstaral Tobias Adam - 2:1 po samostatných nájezdech.
19.01.2019 12:45, ELIOD extraliga dorostu - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Hrbek, Chvátal, Vovsík, Adam, Sapík, Vranka, Port – Broža, Melenovský, Pavelec – Pigl, Bulík, Jungwirth – Zdarsa, Štorek, Kravec – Báťa, Mlejnek
2

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Sommer, Žabka, Moravec, Rajgl, Šercl, Křepelka – Strnádek, Plíšek, Haas – Urban, Hruška, Kredl – Ďurač, Růžek, Pavlík
1
Branky a nahrávky: 60. Melenovský (Jungwirth, Chvátal), rozh. náj. Adam - 56. Plíšek (Haas, Strnádek). Rozhodčí: Nikola – Kotrba, Kučera. Vyloučení: 6:5, navíc Plíšek (MBL) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Bylo to kvalitní, rychlé a tvrdé utkání dvou naprosto vyrovnaných soupeřů. Výsledek 1:1 po základní části je asi spravedlivý. I když si myslím, že před vyrovnáním Dukly přišla chyba rozhodčích, kteří neodpískali domácím zakázané uvolnění a místo toho, aby se vhazovalo v našem útočném pásmu, tak se vhazovalo u nás v obranném pásmu a z toho jsme dostali branku. Pak jsme prohráli v nájezdech a to už je loterie. Zápas byl naprosto vyrovnaný a musel se líbit - bylo to bojovné utkání v tempu.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Hodně těžké utkání, které bylo z obou dvou stran výborně odbráněné. Oba gólmani dneska excelovali. Navíc to byl fyzicky náročný zápas, kdy se hrálo hodně do těla. Jsme rádi, že se nám v závěru v power-play podařilo srovnat. Dalo nám to hodně sebevědomí do další části utkání a samozřejmě po nějakých čtyřech utkáních jsme konečně získali bonusový bod. Důležité bylo, že jsme přežili prodloužení a že v nájezdech se nám podařilo rozhodnout. Do kabiny posíláme obrovskou pochvalu. Teď nás čeká pauza, ve které potrénujeme - saháme po play-off!