0:3
(0:2, 0:1, 0:0 - N 0:1)

Osm bodů z osmi! Dorost před repre pauzou zabral a blíží se k play-off

02.02.2019

Po čtyřbodové výhře doma proti Motoru brali jihlavští dorostenci plný počet bodů i v Táboře. K vítězství je nasměřoval v páté minutě obránce Martin Hrbek, jehož trefa byla nakonec vítěznou. Nedlouhou po něm se trefil Martin Pigl a krátce po polovině zápasu upravil na konečných 3:0 pro Jihlavu útočník David Bulík. Domácí za celý zápas nedokázali ani jednou překonat gólmana Filipa Malaáče, který ve druhé části ukázal dvanáct úspěšných zákroků. Nastavení nakonec trvalo sotva dvě minuty, protože ho rozhodl Ondřej Broža.
Situace v tabulce se nyní hodně zamotala. Druhá Boleslav totiž vyhrála za čtyři body na ledě prvního Havlíčkova Brodu a přiblížila se mu na rozdíl jediného bodu, Dukla na regionálního rivala ztrácí jen pět bodů. Do play-off postoupí vítězové skupin C, D, E a nejlepší tým z druhých míst, kterým je nyní právě Mladá Boleslav.
02.02.2019 14:30, ELIOD extraliga dorostu - 30. kolo

HC Tábor

Korytar – Kofroň, Herda, Šťastný, Janda – Vavřík, Mareš, Nevšímal, Bašta, Cháb, Polák, Matašovský, Vylít, Suchan, Koreš, Vaněk, Kundrát
0

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Chvátal, Vranka, Adam, Hrbek – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Juřička, Štorek, Mlejnek, Pavelec, Kravec, Bulík
3
Branky a nahrávky: 5. Hrbek (Zdarsa, Juřička), 7. Pigl (Štorek, Maláč), 33. Bulík (Pavelec), 62. Broža (Chvátal, Pavelec). Rozhodčí: Beránek - Karda, Sekera. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 17:38. Průběh utkání: 0:3.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme velice dobrý vstup do utkání a odehráli jsme velice dobře první třetinu. Za stavu 2:0 nás podržel v zápasu Filip Maláč v brance, když chytil trestné střílení a samostatný únik. Hra se nám trošku rozbila kvůli sérii vyloučení, nicméně Filip byl dnes neprůstřelný. Před třetí třetinou jsme museli kluky trochu usměrnit k větší zodpovědnosti tak, abychom utkání dohráli bez dalších zbytečných emocí. V prodloužení jsme využili hozenou rukavici v podobě přesilové hry pět na tři a získali tak plný počet bodů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie