Mým hokejovým snem je dostat se do extraligy a zahrát si ji, prozrazuje Jan Pohl

28.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Druhým respondentem v offline rozhovoru pro aktuální sezonu byl po útočníkovi Vlastimilu Dostálkovi obránce Jan Pohl. Na předsezonní posilu Dukly přilétlo několik dotazů a nejen hokejových. Třeba jak by si představoval ideální tchýni, komu fandí ve fotbale a formuli 1 nebo zda v útlém dětství holdoval více sportům. „Jako mladý jsem dělal spoustu sportů. Co šlo, tak jsem dělal. Postupem času, když jsem se rozhodoval, co bude, tak vyhrál hokej. Už se nedal skloubit s dalšími sporty na vyšší úrovni. Jinak mě baví fotbal a rád si ho zahraju,“ prozrazuje lídr produktivity jihlavských obránců. Všechny odpovědi najdete zde.

Dotaz padl také na to, kde Jan Pohl začínal s hokejem. Pokud tipujete nějakou zamrzlou říčku, pak tipujete špatně. „Začínal jsem za barákem, kde nám táta udělal na trávě led. Když jsem chtěl hrát výše, tak jsem musel začínat někde na zimním stadionu a to byl Hronov. Tehdy tam ještě byl otevřený stadion,“ usmívá se Jan Pohl při vzpomínce na tehdejší „Winter Classic“ – tedy zápasy na hale bez střechy.

Zajímavá otázka padla také na základní vybavení – hokejku. Tazatelka Miroslava se ptala, jakou hokejku pro svého syna ve třetí třídě, který hraje se značkou Bauer, ale rád by Warrior. „Každá hokejka má jiné pružení, jinou tvrdost, jiné zahnutí. Některá značka pruží a prohýbá se v půlce, některá u lopaty. Já hrál ve třetí třídě ještě se dřevem, co si matně pamatuju,“ usmívá se osmadvacetiletý zadák. „Vystřídal jsem spoustu značek a zůstal jsem u Bauer, protože jsem jí měl nejčastěji. Na co si kluk zvykne, u toho by měl zůstat,“ radí hokejista s číslem 23.

V některých odpovědích nezapřel Honza smysl pro humor. Třeba na čtyři otázky tazatele Pavla:
1) Jakému týmu fandíte ve fotbalu? Fandím Realu
2) Barcelona nebo Real? Barcelona
3) Jakému týmu fandíte ve formuli? Fandím týmu Mercedes
4) Ferrari nebo Mercedes? Ferrari
A veselo bylo i při odpovědi, s kým nejlépe vychází v kabině a s kým na ledě. „jako asi v každém týmu i v každé kabině se vždycky najde ten, kdo „vyčnívá…“ Nějaký obětní beránek,“ směje se Jan Pohl, který jasně odpověděl i na to, jakou má rád pizzu: „Po vzoru Matěje Pekra pizzu nejím, mám rád Caesar salát,“ naráží na zdravou stravu jihlavského kanonýra z vánoční ankety, který nejraději kuskus…

Zároveň nezapomněl ani na své působiště, kde s hokejem začínal. Při otázce, zda se někdy vrátí do Hronova nebo Kolína, si vypomohl Jaromírem Jágrem, jehož návrat na ledová kluziště je jedním z hlavních témat Chance Ligy. „V Hronově jsem s hokejem začínal, takže se tam na stará kolena vrátím. Stejně jako se Jarda vrátil na Kladno, tak já se vrátím do Hronova,“ směje se Jan Pohl, který také prozradil, jaké parametry by měla mít jeho ideální tchýně: „Zdravím tazatelku paní Štěpánovou. Samozřejmě moje tchýně splňuje veškeré moje představy ideální babičky,“ culí se na závěr.

Offline rozhovor s Janem Pohlem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtěte také:

DUKLA VSTUPUJE DO PLAY-OFF Z PRVNÍ POZICE. ÚVODNÍ PŘEKÁŽKOU V CESTĚ ZA NÁVRATEM BUDOU LITOMĚŘICE

V DIVÁCKÝCH SOUTĚŽÍCH NA PLAY-OFF BUDOU VYHRÁVAT MALÍ I VELCÍ DUKLÁCI

DO FANSHOPU A ESHOPU DUKLY MÍŘÍ PŘED PLAY-OFF NOVÁ KOLEKCE

VĚŘÍM, ŽE HESLO VRÁTÍME SE SPOLEČNĚ NAPLNÍME DO POSLEDNÍ KAPKY, ŘÍKÁ BEDŘICH ŠČERBAN

VRÁTÍME SE! VSTUPENKY NA PRVNÍ DVA ZÁPASY ČTVRTFINÁLE DUKLY PROTI LITOMĚŘICÍM JSOU V PRODEJI

KOHO DOSTANEME, TOHO DOSTANEME. NÁŠ ÚKOL BUDE PŘES NĚJ PŘEJÍT, ŘÍKÁ DOMINIK HRNÍČKO PŘED PLAY-OFF

VŠICHNI JSME ZDRAVÍ A KLAPE NÁM TO, COŽ JE PŘED PLAY-OFF DOBRÉ, HLÁSÍ OBRÁNCE JAN HOLÝ