Věřím, že heslo Vrátíme se společně naplníme do poslední kapky, říká Bedřich Ščerban

28.02.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Se základní částí je jednatel klubu Bedřich Ščerban spokojen. Dukla se totiž 20. listopadu 2019 dostala do čela prvoligové tabulky a až do konce základní části před sebe nikoho nepustila, byť Vsetín v jednu chvíli hodně dotíral. Šestapadesátikolový maraton ovládla Jihlava s náskokem šesti bodů na Valachy, ale všichni v klubu dobře ví, že nyní startuje jiná soutěž. Play-off! Dukla ve čtvrtfinále vyzve Litoměřice. „Mohlo dojít k tomu, že jsme mohli hrát proti dalším třem týmům. O našem soupeři se rozhodlo až v nájezdech na Kladně. Člověk si nemůže vybírat. Máme jednoznačný cíl postoupit, a jestli to chceme dokázat, tak nás stejně čekají dvě kola v play-off, která musíme vyhrát,“ sděluje před startem vyřazovacích bojů šéf Dukly.

O únoru 2019 a základní části Chance Ligy

Jihlavští hokejisté si v únoru připsali sedm vítězství z osmi zápasů a celkově v roce 2019 vyhráli čtrnáct z devatenácti zápasů. Dukla tak uhájila první místo po základní části, navíc s rekordním bodovým ziskem a poprvé v první lize nastřílela více jak 200 gólů. „Pokud se podíváme na únor, tak jsme se vrátili na dominantní vlnu, kdy jsme prohráli jediný zápas. Před play-off jsme parádně naladili formu a jsme favoriti. Potřebujeme tuto dominanci potvrdit,“ sděluje Bedřich Ščerban k únorovému měsíci a dále hodnotí celý maratón šestapadesáti odehraných kol: „S celou základní částí jsem maximálně spokojený. Od dvacátého listopadu jsme na prvním místě tabulky. Je to dlouhá šňůra, kdy nás nikdo neohrozil a měli jsme i dostatečný náskok. Myslím, že jsme se i dobře poprali s obdobím, kdy jsme měli trošku problémy se zraněními. Kádr je nyní dostatečně široký, všichni jsou zdraví a už se těšíme na závěrečné zápasy.“

O čtvrtfinálovém soupeři – HC Stadion Litoměřice

Vzhledem k tomu, že letos není po základní části předkolo play-off, dozvěděla se Dukla svého soupeře, oproti play-off 2017, ihned. I když ihned – až v posledním kole. Nejdříve to vypadalo, že jihlavští hokejisté vyzvou Havířov, poté byl ve hře Prostějov a následně hodně dlouho Frýdek-Místek. Slezanům stačilo, aby Litoměřice jakkoliv prohrály na Kladně. Ovšem Stadion, který deset minut před koncem prohrával 2:4, dokázal srovnat, vyhrát na nájezdy a o bod předstihnout Frýdek-Místek. Litoměřice tak měly stejně bodů jako Prostějov, ale horší vzájemný zápas, proto skončily na osmém místě. „Mohlo dojít k tomu, že jsme mohli hrát proti dalším třem týmům. Rozhodovalo se až v nájezdech na Kladně. Člověk si nemůže vybírat. Máme jednoznačný cíl postoupit. A jestli chceme postoupit, tak nás stejně čekají dvě kola v play-off, která stejně musíme v podstatě vyhrát. Z toho hlediska jsou naším soupeřem prostě Litoměřice,“ vyjadřuje se k soupeři jednatel klubu.

O výměně Juraj Bezúch – Petr Štindl a podpisech smlouvy s gólmany

Na konci přestupního období se odehrála výměna mezi Duklou a Mountfieldem HK. Směr extraliga odešel obránce Petr Štindl, Jihlavu naopak posílil útočník Juraj Bezúch. „My jsme samozřejmě chtěli do závěrečné části posílit, protože jsme letos opravdu trpěli velkým množstvím zraněných. Byla obava, aby se nám v play-off něco podobného opakovalo. Hradec Králové naopak hledal obránce, takže se výměna hodila. Vydělaly na tom obě strany, byl to systém win-win,“ sděluje Bedřich Ščerban k výměně a vyjadřuje se i k situaci kolem gólmanů.

V lednu 2019 přišel do Dukly David Honzík, jenž má smlouvu i na příští sezonu a v průběhu února podepsali s Duklou také gólmani Niklas Lundström (na rok) a Jan Brož (na dva roky + opce). „Na českém trhu s gólmany není situace jednoduchá, je jich tady málo a spousta z nich je v zahraničí. Do NHL zamířil David Rittich, na stejný krok se chystá Jakub Škarek, v farmě v AHL si vede výborně Josef Kořenář a je otázka času, kdy ho vytáhnou do prvního týmu v San José Sharks. Zrovna tihle naši gólmani jsou takhle mimo. Tuto situaci jsme vnímali a jsem rád, že se nám podařilo podepsat takto silné trio gólmanů, které nám dává dobrou základnu pro další sezony,“ těší prvního muže Dukly

O podpisu smlouvy s trenéry Petrem Vlkem a Františkem Zemanem

Již na začátku února podepsali novou smlouvu trenéři Petr Vlk a František Zeman. Oba dva tvoří trenérský tandem v Dukle od sezony 2013/2014. „Podepisovali i trenéři, těm také končila smlouva. Podepsali novou smlouvu na dva roky. Pokud se podíváme na výsledky práce našich trenérů, tak můžeme být také spokojeni. Dukla se dlouhodobě pohybuje v nejvyšších patrech Chance Ligy. Dokázali jsme postoupit, bohužel se nám extraliga nepodařila udržet. Práce trenérů je dobrá, z hlediska našich ekonomických podmínek nebo zázemí, takže z tohoto důvodu jsem se rozhodl podepsat s nimi smlouvu na další dva roky,“ sděluje Bedřich Ščerban. Petr Vlk má jako hlavní trenér aktuálně odkoučováno 764 mistrovských zápasů. Jeho asistent František Zeman odtrénoval doposud 401 zápasů.

O vyhlídkách k rozhodující části sezony

„Tak je to jednoduché. Naším cílem je postup do extraligy, naše heslo je vrátíme se, takže pevně věřím, že společně naplníme toto heslo do poslední kapky,“ věří Bedřich Ščerban.

Slovo jednatele Bedřicha Ščerbana za únor 2019

Čtěte také:

DUKLA VSTUPUJE DO PLAY-OFF Z PRVNÍ POZICE. ÚVODNÍ PŘEKÁŽKOU V CESTĚ ZA NÁVRATEM BUDOU LITOMĚŘICE

V DIVÁCKÝCH SOUTĚŽÍCH NA PLAY-OFF BUDOU VYHRÁVAT MALÍ I VELCÍ DUKLÁCI

DO FANSHOPU A ESHOPU DUKLY MÍŘÍ PŘED PLAY-OFF NOVÁ KOLEKCE

VRÁTÍME SE! VSTUPENKY NA PRVNÍ DVA ZÁPASY ČTVRTFINÁLE DUKLY PROTI LITOMĚŘICÍM JSOU V PRODEJI

MÝM HOKEJOVÝM SNEM JE DOSTAT SE DO EXTRALIGY A ZAHRÁT SI JI, PROZRAZUJE JAN POHL

KOHO DOSTANEME, TOHO DOSTANEME. NÁŠ ÚKOL BUDE PŘES NĚJ PŘEJÍT, ŘÍKÁ DOMINIK HRNÍČKO PŘED PLAY-OFF

VŠICHNI JSME ZDRAVÍ A KLAPE NÁM TO, COŽ JE PŘED PLAY-OFF DOBRÉ, HLÁSÍ OBRÁNCE JAN HOLÝ