2:1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Junioři v dohrávaném zápasu skolili Přerov a upevnili si první místo v baráži

12.03.2019

Začátek zápasu nezačal pro zachráněné jihlavské juniory dobře, Přerov se totiž dostal do tlaku a gólman Maláč z dorostu Dukly musel dvakrát zasahovat. Na další pokus už byl ale krátký, jelikož Adam Hradil poslal ve druhé minutě puk pod horní tyč. Jihlava se poté hnala za vyrovnáním a měla dvě dobré šance. Gólově se prosadila až při třetí početní výhodě v čase 25:18, kdy srovnal obránce Patrik Rašín. Více jak polovina základní hrací doby už branku nepřinesla a šlo se do prodloužení. Ani v něm se nerozhodlo, takže přišly na řadu samostatné nájezdy, které ve třetí sérii jedinou brankou rozhodl Tomáš Chlubna a domácí gólman Filip Maláč dopomohl k bodu pěti zneškodněnými nájezdy soupeře.
12.03.2019 17:00, DHL extraliga juniorů - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Rašín, Vála, Chvátal, Mareš, Smolko, Kratochvíl – Chlubna, Juda, Vala – Menšík, Krajíček, Brož – Barák, Kardoš, Doležal – Zadražil
2

HC ZUBR Přerov

Šimonů – Kleiner, Bieniek, Jaroněk, Moučka, Gréč, Zeman – Kočica, Indrák, Dobša – Borot, Hradil, Zmeškal – Kleniar, Tarnoczy, Fencl
1
Branky a nahrávky: 26. Rašín (Vála, Chlubna), rozh. náj. Chlubna – 2. Hradil (Borot, Zmeškal). Rozhodčí: Reich – Nechvátal, Polák. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Ohlasy trenérů

Pavel Neumann (HC ZUBR Přerov): Začátek zápasu jsme zvládli velice dobře a prvních deset minut jsme byli lepším mužstvem. Zaslouženě jsme vedli 1:0, ale od desáté minuty jsme potom už neplnili takticky věci tak, jak jsme měli. Měli jsme spoustu vyloučených a bod byl vůči naší předvedené hře maximum, čehož jsme mohli dosáhnout.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina byla z naší strany šílená. Hlavně v začátku, když jsme Malageho v jeho prvním zápase za juniorku nechali docela vykoupat a ve druhém střídání ho nechali prostřelit, protože jsme vůbec neměli pokrytý předbrankový prostor. Ve druhé třetině v přesilovce jsme dorazili puk a to asi byla jediná cesta se oboustranně dostat k nějakým dalším gólům, jelikož oba gólmani chytali výborně. Jen díky nim došel zápas až do nájezdů a v nich padl zase jen jeden gól, takže jsme dnes viděli utkání gólmanů.